dcsimg Ramboll arvioi ympäristövaikutukset: Helsingin Energian biopolttoainehankkeelle Hyvä YVA -palkinto - Ramboll Finland Oy
Hyvä YVA -palkinto myönnettiin vuonna 2015 Helsingin Energian biopolttoainehankkeelle. Kuva on Vuosaaresta.
19. maaliskuuta 2015

Ramboll arvioi ympäristövaikutukset: Helsingin Energian biopolttoainehankkeelle Hyvä YVA -palkinto

Lehdistötiedote 19.3.2015

Helen Oy on palkittu YVA-menettelystä Helsingin Energian biopolttoaineiden käytön lisääminen –hankkeessa. Rambollin toteuttama YVA-hanke sai erityiskiitosta vuorovaikutuksen ja kansalaisten osallistumisen erinomaisesta hoidosta. Hyvä YVA -palkinto julkistettiin valtakunnallisten YVA-päivien yhteydessä Helsingissä 19.3.

 

Palkinnon myöntäneen Yva ry:n perustelujen mukaan YVA-menettelyssä oli vuorovaikutukseen ja sidosryhmätoimintaan panostettu poikkeuksellisen hyvin. Hankevastaavana toimineen Helenin (2014: Helsingin Energia) tavoitteena on ollut luoda vuorovaikutusmenettelyt, joiden avulla vuorovaikutusta voidaan jatkaa YVAn päättymisen jälkeenkin läpi hankkeen koko elinkaaren. Sidosryhmätyössä on käytetty monipuolisesti eri menetelmiä, kuten haastatteluja ja luontokävelyitä, ja menestyksellisesti tavoitettu laaja joukko osallistujia.

― Olen ylpeä kollegoistani ja hankekumppaneistamme ja iloinen palkinnon kautta heille osoitetusta arvostuksesta. Asiantuntijamme niin kirjoituspöytien ääressä kuin voimalaitoksilla taipuivat hankkeessa työtapoihin, joita ei teknisissä korkeakouluissa opeteta. Ennen kaikkea palkinto kuuluu kuitenkin kiinnostuneille kaupunkilaisille, jotka toivat arviointiin tietämyksensä omasta lähiympäristöstään, sanoo kehityspäällikkö Minna Näsman Helen Oy:stä.

— Työ oli erittäin vaativa. Sitä tehtiin paitsi ympäristövaikutusten merkittävyyden tunnistamiseksi myös Helsingin kaupunginvaltuuston päätöksentekoa, asemakaavoitusta ja myöhempiä lupavaiheita varten. Vaikutuksia arvioitiin Salmisaaressa, Hanasaaressa sekä Vuosaaressa. Vaikutusten riippuvuussuhteet edellyttivät niin Helenin kuin Rambollinkin parhaiden asiantuntijoiden saumatonta yhteistyötä. Rambollista työhön osallistui noin 20 asiantuntijaa, kertoo YVA:n projektipäällikkönä toiminut Joonas Hokkanen Rambollista.

Rambollin toteuttama YVA on palkittu myös vuosina 2009 ja 2012.

Yva ry myöntää vuosittain Hyvä YVA (ympäristövaikutusten arviointimenettely) ja Hyvä SOVA (suunnitelmien ja ohjelmien ympäristövaikutusten arviointi) -palkinnot kannustukseksi ja huomion kiinnittämiseksi johonkin vaikutusten arvioinnin kannalta esimerkilliseen ja ansiokkaaseen toimintaan.

Lisätietoja www.yvary.fi

Ota yhteyttä

Joonas Hokkanen
Johtava asiantuntija
0400 355 260
joonas.hokkanen@ramboll.fi