dcsimg Helsinki Design Week on pian täällä! - Ramboll Finland Oy
    
|
Helsinki Design Week
1. syyskuuta 2017

Helsinki Design Week on pian täällä!

Pohjoismaiden suurin kaupunkitapahtuma Helsinki Design Week tuo muotoilun monet muodot kaupunkilaisten koettavaksi yli 250 tapahtuman välityksellä 7.-17. syyskuuta. Tänä vuonna monialainen suunnittelu- ja konsultointiyritys Ramboll toimii tapahtuman pääyhteistyökumppanina.
 

– Muotoiluosaamista hyödynnetään yhä useammin kaupunkien suunnittelussa. Oli kyse sitten katuympäristöistä tai puistoista, meluesteistä tai silloista, kaupunkimuotoilun avulla elinympäristöistä voidaan tehdä entistä toimivampia ja viihtyisämpiä. Yhdistämällä voimamme Helsinki Design Weekin kanssa saimme luontevan alustan kokeilla uusia vuorovaikutuksen tapoja kaupunkilaisten kanssa, Rambollin markkinointi- ja viestintäjohtaja Karoliina Lehmusvirta sanoo.

Esimerkiksi kävelijöillä ja pyöräilijöillä on paljon tärkeää kokemusperäistä tietoa käyttämiensä reittien ominaisuuksista. Helsinki Design Weekillä kaupunkilaisilla on mahdollisuus havainnoida omaa kävely- tai pyöräilykokemustaan Rambollin ja Helsingin Polkupyöräilijät ry:n järjestämällä kierroksella. Sen jälkeen kokoonnutaan Rambollin palvelumuotoilijoiden fasilitoimaan kokemuspajaan, jossa jaetaan reitin varrella kerättyjä kokemuksia ja pohditaan, miten Helsingin keskustasta kehitetään parempi jalankulun ja pyöräilyn yhteinen ympäristö.

Ekologinen kestävyys tärkeää

Myös ekologinen kestävyys kaupunkimuotoilussa on Rambollille tärkeä lähtökohta, sillä yli 60 prosenttia energiasta käytetään kaupungeissa. Elinympäristön laatua voidaan puolestaan parantaa esimerkiksi vihreän infrastruktuurin avulla, joka tekee ympäristöstä terveellisen, viihtyisän ja kestävän.

Ramboll osallistuu muotoilun, tilasuunnittelun ja valaistuksen ammattilaistapahtuma Showroomiin, joka järjestetään 13.–15. syyskuuta yhteistyössä Habitaren kanssa Helsingin Messukeskuksessa. Tapahtuma on suunnattu pääasiassa arkkitehtuurin, muotoilun ja rakennusalan ammattilaisille. Osana Showroomia järjestetään lounaskeskusteluita, joissa keskustellaan muun muassa kaupunkien ulkotilojen vihersuunnittelusta ja palvelumuotoilusta.

Ramboll järjestää Helsinki Design Weekillä:

• Kävely- ja pyöräilykokemuksen muotoilutapahtuma 11. syyskuuta yhdessä Helsingin Polkupyöräilijät Ry:n kanssa
• Näkökulma-seminaari älykkäistä kaupungeista 14. syyskuuta avainasiakkaille
• Guerrilla Lighting Jätkäsaari 14.–15. syyskuuta, osana Teatterikorkeakoulun Arkkitehtuurivalaistus -kurssia

Lisätietoa: www.helsinkidesignweek.com

Ota yhteyttä

Karoliina Lehmusvirta
Johtaja, markkinointi ja viestintä
+358 40 581 3710
karoliina.lehmusvirta@ramboll.fi