dcsimg Tarjoamme monipuolisia ilmakuvauspalveluita - Ramboll Finland Oy
    
|
13. toukokuuta 2017

Tarjoamme monipuolisia ilmakuvauspalveluita

Ramboll tarjoaa laajan valikoiman erilaisia ilmakuvauspalveluita paikallisesti ympäri Suomen.
 

Tällä hetkellä koptereita löytyy Espoon, Kuopion, Tampereen, Oulun, Vaasan, Porin, Turun, Lahden, Seinäjoen, Kokkolan sekä Jyväskylän toimistoistamme.

─ Meiltä löytyy koko maan kattava kopteriverkosto, jonka avulla pystymme tarjoamaan kustannustehokkaita ilmakuvauspalveluita, kertoo ilmakuvauspalveluiden tarjous- ja asiakastoiminnasta vastaava projektipäällikkö Aleksi Rajala Kuopion toimipisteestämme.

Yksinkertaistettuna koptereilla otetaan joko valokuvia tai videokuvaa, jotka voidaan jatkojalostaa fotogammetrisen laskennan avulla esimerkiksi pistepilviksi tai orthokuviksi. Saadulla pistepilvidatalla voidaan tuottaa kustannustehokkaasti tyylikkäitä 3D-pintamalleja, joita voidaan suoraan hyödyntää lähtötietoaineistona esimerkiksi suunnitteluohjelmissa.

Ilmakuvaus sopii hankalien kohteiden tarkasteluun

 Aleksin mukaan hyviä ilmakuvauskohteita ovat erityisesti sillat, tuulivoimalat, mastot tai muut kohteet, joiden tarkastelu voi olla hankalaa tai jopa vaarallista.

─ Esimerkiksi teräs- ja betonisiltojen kuntotutkimuksissa on runsaasti potentiaalia tämän palvelun hyödyntämiseen. Asiantuntijamme toteuttavat paljon myös tilavuuksien laskentaa kopterikuvauksen avulla. Kannattaa huomioida, että tällä menetelmällä voidaan laskea myös sellaiset materiaalikasat, kuten korkeat puupinot, jotka perinteisesti ovat olleet mittamiesten ulottumattomissa työturvallisuussyiden takia, Aleksi vinkkaa.

Voisiko sinun projektissasi hyödyntää tilavuuslaskentaa?

Tilavuuslaskenta on tehokas apuväline esimerkiksi prosessiteollisuuden materiaalikasojen jatkuvaan seurantaan tai täyttö- ja soranottosuunnitelmiin.

─ Ilmakuvauksella tehtävää tilavuuslaskentaa voi hyödyntää lähes jokaisella työmaalla.

Tällä menetelmällä voidaan laskea esimerkiksi jätealueiden penkkojen tai materiaalikasojen tilavuutta. Fotogrammetrisesti laskettujen pintojen avulla voidaan nopeasti ja tarkasti seurata materiaalivirtoja esimerkiksi kuukausittain.

Haluatko kuulla lisää ilmakuvauspalveluistamme?

Ota yhteyttä asiantuntijoihimme

Jussi Hämäläinen
Ryhmäpäällikkö
040 658 5396
jussi.hamalainen@ramboll.fi