dcsimg Ravikansan suurvaellus Vermon kuninkuusraveihin edellyttää hyvää liikennesuunnittelua  - Ramboll Finland Oy
    
|
Rambollin liikenneasiantuntijat ovat kartoittaneet Vermon kuninkuusravien sujuvat liikenne- ja paikoitusreitit autoilijoille sekä reittiohjeistukset joukkoliikenteen käyttäjille.
19. heinäkuuta 2017

Ravikansan suurvaellus Vermon kuninkuusraveihin edellyttää hyvää liikennesuunnittelua

Espoon Leppävaarassa sijaitseva Vermon ravirata tarjoaa puitteet elokuun ensimmäisenä viikonloppuna järjestettävälle raviurheiluvuoden päätapahtumalle Kuninkuusraveille.
 

Lehdistötiedote 19.7. klo 9.00

Espoon Leppävaarassa sijaitseva Vermon ravirata tarjoaa puitteet elokuun ensimmäisenä viikonloppuna järjestettävälle raviurheiluvuoden päätapahtumalle Kuninkuusraveille. Viimeksi ”kunkkarit” järjestettiin Vermossa 25 vuotta sitten. Tapahtumassa juhlistetaan satavuotiaan Suomen ohella myös Suomen 110-vuotiasta kansalliseläintä suomenhevosta.

Kyseessä on Espoon alueen yksi suurimmista kesätapahtumista, sillä tapahtumaan odotetaan viikonlopun aikana yli 20 000 hengen yleisöä sekä lauantaina että sunnuntaina. Suurtapahtuma on aina haaste liikennejärjestelyiden näkökulmasta.

−Ravien kuormitusta katuverkoille on pyritty jakamaan siten, että häiriö alueen asukkaille ja asiakkaille olisi mahdollisimman vähäinen, kertoo Espoon kaupunkitekniikan johtaja Harri Tanska.

Ravikansan päätapahtumassa onkin tänä vuonna kiinnitetty erityistä huomiota sujuviin liikennejärjestelyihin. Rambollin liikenneasiantuntijat ovat kartoittaneet sujuvat liikenne- ja paikoitusreitit autoilijoille sekä reittiohjeistukset joukkoliikenteen käyttäjille.

− Autoilijoiden avuksi tiealueille on suunniteltu kattava opastus. Tapahtumaa varten järjestetyt paikoitusalueet 2000 autolle sijaitsevat lyhyen kävelymatkan päässä Vermosta. Julkisen liikenteen käyttäjille on suunniteltu opastus myös Leppävaaran aseman sekä Vermon raviradan välillä, kertoo suunnittelupäällikkö Petri Saarelainen.

Opasteiden suunnittelussa on otettu huomioon myös tilapäisen opastuksen vaatimat lupa-asiat sekä opasteiden selkeys ja mitoitus. Rambollin asiantuntijoiden tekemien laskelmien mukaan myös julkisen liikenteen vuoroja sekä kalustoa on lisätty kunkkariviikonlopun ajaksi.

− Olemme kartoittaneet alustavan kävijämäärän, saapumis- ja lähtemisajat sekä lisäjunakaluston määrän. Lisäksi Leppävaaran aseman ja raviradan välille on suunniteltu kulkemaan non stop-bussi, Saarelainen jatkaa.

Asiantuntijoiden laskelmien mukaan myös lähiliikenteen vuoroja on lisätty yhteistyössä HSL:n kanssa.

− Junavaunujen lisäksi on lisätty junavuoroja. Esimerkiksi sunnuntaina A-juna aloittaa liikennöinnin aikaisemmin, Saarelainen vinkkaa.

Liikenneasiantuntijoidemme vinkit Kuninkuusravien kävijöille:

  • Sujuvimmin Vermoon pääsee joukkoliikenteellä. Lippukategoriassa on tarjolla myös lippuja, joiden hintaan sisältyy joukkoliikennelippu.
  • Vermon katuverkkoa rakennetaan, joten alueella on paljon työmaita ja poikkeuksellisia liikennejärjestelyitä.
  • Tottuneidenkin ravikävijöiden kannattaa tutustua ennakkoon paljon uudistuneeseen Vermon alueeseen.
  • Jos saavut paikalle junalla, suosi Leppävaaran asemaa.
  • Mikäli saavut paikalle autolla, seuraa tapahtumaopasteita.
  • Tutustu ennakkoon myös parkkimahdollisuuksiin.
  • Varaa aikaa siirtymisiin & turvatarkastuksiin.
  • Tapahtumana kuninkuusravit ovat melkoinen elämys muillekin kuin hevosurheilun ystäville.
  • Ilmainen non-stop-kuljetus kiertää Leppävaaran junaterminaalin ja pysäköintialueiden kautta pääportille.
  • Hyödynnä tarvittaessa myös takseja. Suurtapahtumaa varten myös alueen taksikapasiteettia tullaan kasvattamaan.

Lähde: Ramboll Finland Oy:n liikenneasiantuntijat

Ota yhteyttä

Petri Saarelainen
Suunnittelupäällikkö, liikennesuunnittelu
+358 40 840 5937
petri.saarelainen@ramboll.fi