dcsimg Toimivassa kaupunkisuunnittelussa huomioidaan kaikki käyttäjäryhmät - Ramboll Finland Oy
    
|
10. elokuuta 2017

Toimivassa kaupunkisuunnittelussa huomioidaan kaikki käyttäjäryhmät

Mikkelin Asuntomessuilla sukellettiin älykkäiden kaupunkien ja jakamistalouden maailmaan tiistaina 8.8. Rambollin kaupunkisuunnittelutyöpajassa.
 

Osana yhdenvertaisuusviikkoa järjestetyssä työpajassa ideoitiin tulevaisuuden Mikkeliä eri käyttäjäryhmien näkökulmasta.

−Osallistavan metodin kautta osallistujat pystyivät samaistumaan eri käyttäjäryhmien asemaan sekä tarpeisiin. Tämän kaltaisella työpajatyöskentelyllä haluttiin korostaa että toimivassa ja yhdenvertaisessa kaupunkisuunnittelussa tulee ottaa kaikkien käyttäjäryhmien tarpeen huomioon, kertoo Ramboll Finlandin digitaalisten palveluiden ja innovoinnin palvelupäällikkö Aino Mensonen.

Eri käyttäjäryhmillä oli keskenään myös samanlaisia tarpeita. Useampi käyttäjäryhmä toivoi esimerkiksi mahdollisuutta lainata harrastusvälineitä. Myös jakamistalouden uudenlaiset mahdollisuudet, kuten lasten lelujen yhteiskäyttöpalvelu, kiinnostivat osallistujia.

Asuntomessuilla järjestetty työpaja sai osallistujilta erittäin positiivisen vastaanoton.

− Työpajan vastaanotto oli erinomainen ja vastaavia toivottiin lisää myös jatkossa. Järjestävän tahon edustajana haluan kiittää osallistujia, jotka heittäytyivät täysillä ideoimaan. Uskon, että osallistujien tyytyväisyys heijastuu kokemuksellisuudesta ja siitä että pääsee itse oivaltamaan ja kehittämään toimivia tulevaisuuden kaupunkeja, Aino lisää.

Lisää Rambollin holistisesta kaupunkisuunnittelutarjonnasta löydät Planning & Urban Design-kampanjasivustoltamme.

Ota yhteyttä

Jukka-Pekka Pitkänen
Jukka-Pekka Pitkänen
Johtaja, Urban-sektori
+358 40 738 4190
jukka-pekka.pitkanen@ramboll.fi
Aino Mensonen
Digitaalisten palveluiden ja innovoinnin palvelupäällikkö
+358 4053 35198
aino.mensonen@ramboll.fi