Toimivassa kaupunkisuunnittelussa huomioidaan kaikki käyttäjäryhmät

10 elokuuta 2017
Mikkelin Asuntomessuilla sukellettiin älykkäiden kaupunkien ja jakamistalouden maailmaan tiistaina 8.8. Rambollin kaupunkisuunnittelutyöpajassa.

Ota yhteyttä

Jukka-Pekka Pitkänen

Global division director, Smart mobility
P: +358 407 384 190

Aino Mensonen

Digitaalisten palveluiden ja innovoinnin palvelupäällikkö

Osana yhdenvertaisuusviikkoa järjestetyssä työpajassa ideoitiin tulevaisuuden Mikkeliä eri käyttäjäryhmien näkökulmasta.

−Osallistavan metodin kautta osallistujat pystyivät samaistumaan eri käyttäjäryhmien asemaan sekä tarpeisiin. Tämän kaltaisella työpajatyöskentelyllä haluttiin korostaa että toimivassa ja yhdenvertaisessa kaupunkisuunnittelussa tulee ottaa kaikkien käyttäjäryhmien tarpeen huomioon, kertoo Ramboll Finlandin digitaalisten palveluiden ja innovoinnin palvelupäällikkö Aino Mensonen.

Eri käyttäjäryhmillä oli keskenään myös samanlaisia tarpeita. Useampi käyttäjäryhmä toivoi esimerkiksi mahdollisuutta lainata harrastusvälineitä. Myös jakamistalouden uudenlaiset mahdollisuudet, kuten lasten lelujen yhteiskäyttöpalvelu, kiinnostivat osallistujia.

Asuntomessuilla järjestetty työpaja sai osallistujilta erittäin positiivisen vastaanoton.

− Työpajan vastaanotto oli erinomainen ja vastaavia toivottiin lisää myös jatkossa. Järjestävän tahon edustajana haluan kiittää osallistujia, jotka heittäytyivät täysillä ideoimaan. Uskon, että osallistujien tyytyväisyys heijastuu kokemuksellisuudesta ja siitä että pääsee itse oivaltamaan ja kehittämään toimivia tulevaisuuden kaupunkeja, Aino lisää.

Lisää Rambollin holistisesta kaupunkisuunnittelutarjonnasta löydät Planning & Urban Design-kampanjasivustoltamme.

Espoo, pääkonttori

Espoo, pääkonttori
PL 25, Säterinkatu 6
FI-02601 Espoo
Tel: 020 755 611 - Fax 0207 188 621
Fax

Mail: info@ramboll.fi

Muut

Muut