dcsimg Volvo Truck & Bus Centerille LEED v4 -sertifikaatti - Ramboll Finland Oy
    
|
7. heinäkuuta 2017

Volvo Truck & Bus Centerille LEED v4 -sertifikaatti

Volvo Finland Ab:n Vantaalla sijaitsevalle Volvo Truck & Bus Centerille myönnettiin uudisrakennusten LEED v4 -sertifikaatti ensimmäisten joukossa Euroopassa. Kiinteistö saavutti hopeatason sertifioinnin.
 

Uusi tiukempi LEED v4 -sertifiointijärjestelmä muuttui pakolliseksi kaikille uusille järjestelmään rekisteröitäville rakennuksille vuoden 2016 marraskuussa. Volvo päätti edelläkävijänä lähteä jo edellisenä vuonna hakemaan uudelle Truck Centerilleen uusimman ja tiukemman mukaista ympäristöluokitusta.

– Sertifioinnin ainutlaatuisuutta lisää se, että kohde on pääosin teollisuusrakennus. Tavanomaisesti sertifioitavat hankkeet ovat toimisto- tai liikerakennuksia, kertoo konsultti Johanna Mero Rambollista.

Kiinteistön vahvuuksia arvioinnissa olivat energia- ja vesitehokkuus, panostukset sisäympäristön laatuun sekä tontin valinta keskeltä tiivistä ja kehitettyä logistiikka-aluetta, jota palvelee hyvä julkisen liikenteen verkosto. Rambollin kiinteistökonsultit laativat rakennukselle myös rakennusmateriaalien elinkaaren ympäristövaikutusten analyysin.

- Viihtyvyys on tärkeää, sillä työntekijät pystyvät tekemään työnsä hyvissä olosuhteissa laadukkaammin, mikä näkyy entistä parempana asiakastyytyväisyytenä. LEED v4-sertifikaatti on konkreettinen osoitus siitä, että Volvo toimii arvojensa mukaisesti. Rakennamme energiatehokkaampia rakennuksia kuin mitä paikallisesti edellytetään. Kansalliset rakennusmääräykset vaihtelevat, ja globaalin sertifiointijärjestelmän avulla voimme vertailla eri maissa olevia kiinteistöjämme, toteaa Jussi Ruokonen Volvo Finland Ab:ltä.

Rambollin asiantuntijaryhmä vastasi LEED-konsultoinnin lisäksi Volvo Truck & Bus Centerin suunnittelusta ja valvonnasta.

Lue lisää esimerkkihankkeistamme.

Ota yhteyttä

Johanna Mero
Johanna Mero
Konsultti
+358 (40) 5587101
johanna.mero@ramboll.fi
Kari Hiltunen, Ramboll Finland
Kari Hiltunen
Yksikönpäällikkö, Kiinteistöjen ympäristö- ja elinkaarikonsultointi, Espoo
+358 50 560 9756
kari.hiltunen@ramboll.fi