dcsimg Kiinteistöt & rakentaminen - Ramboll Finland Oy
    
|
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kiinteistöt & rakentaminen

Rakennettu ympäristö muodostaa olennaisen osan elämäämme ja yhteiskuntaamme. Energiatehokkaan ja ympäristön kannalta turvallisen ja terveellisen rakentamisen kysyntä kasvaa jatkuvasti. Suunnittelua ja toteutusta tehdään enenevässä määrin päällekkäisesti ja näiden vaiheiden saumatonta yhteistyötä mahdollistetaan jatkuvasti kehittyvien virtuaalimallien kanssa.

Ota yhteyttä kiinteistö- ja rakentamisalan asiantuntijoihimme!

 
Ramboll suunnittelee Helsingin keskustakirjaston vaativat rakenteet.
 

Mitkä asiat vievät meitä eteenpäin?

Olemme edelläkävijöitä Terve talo -koordinoinnissa

Hyvätkään suunnitelmat eivät takaa parasta lopputulosta. Jotta suunnitelmat muuttuisivat hyväksi toteutukseksi tarvitaan hyvin laadittu aikataulu, kyky tunnistaa riskikohdat sekä resurssit toteutuksen laadun varmistamiseen.

Terve talo - koordinointi alkaa jo hankkeen luonnosvaiheesta ja jatkua aina suunnittelun ohjauksen kautta toteutukseen ja siitä edelleen käytön ja ylläpidon toiminnallisuuden varmistamiseen.

Uusi Lastensairaala on Terve talo -hankkeistamme laajin tällä hetkellä. Vastuullamme on sairaalan rakennetekninen ja LVI-suunnittelu. 

Lue lisää Terve talo -koordinoinnistamme

Kiinteistöjen elinkaaren ja kiinteistötiedon hallinta

Ramboll on ollut edelläkävijä kehittyneiden tietokoneavusteisten suunnittelutekniikkojen käyttämisessä rakennusalalla. Osana ainutlaatuista lähestymistapaamme käytämme sekä rakennuksen tietomallinnusta (BIM) että CADia ja yhdistämme niitä analyysitekniikoiden kanssa.

Kiinteistöjen elinkaaren hallintaa helpottavien virtuaalimallien hyödyntäminen on avain tehokkaaseen ja suunnitelmalliseen kiinteistön ylläpitoon. Hyvin ylläpidettynä tietomalliin on mahdollista sisällyttää koko rakennuksen historiatieto sekä linkittää se tuleviin korjaustarpisiin. Tilamuutosten kannalta ajantasalla oleva malli nopeuttaa muutospotentiaalin ja -kustannusten arvioimista.

Lue lisää Rakennusten tietomallinnuksen palveluistamme.

Ramboll suunnitteli Seinäjoen kirjaston veistokselliset rakenteet.

Terveydenhuoltohankkeet ovat voimakkaassa nousussa

Väestön ikääntyessä terveydenhuollon tarpeet kasvavat jatkuvasti. Terveydenhuollon palvelujen on kehityttävä tehostamisvaatimusten edessä.

Myös sairaala- ja hyvinvointisuunnittelu elää suuren murroksen edessä ja olemme ottaneet haasteen vastaan panostamalla erityisesti näiden hankkeiden uusiin innovaatioihin, niin suunnittelun kuin toiminnankehittämisen kautta. Haluamme olla mukana rakentamassa sujuvampaa terveydenhoitoa ja laadukasta asiakaskokemusta hoitotiloihin.

Lue lisää palveluistamme terveydenhuollolle.

Rambollissa on vuosien kokemus sairaalarakentamisesta.

TIETOJA:

  • Kiinteistöt ja rakentaminen -toimialallamme työskentelee maailmanlaajuisesti yli 3 000 asiantuntijaa.
  • Olemme alan johtava toimija Pohjoismaissa ja Isossa-Britanniassa.
  • Tärkeimpiin palveluihimme kuuluvat rakennetekniikka, kiinteistökonsultoinnin palvelut, talotekniikka, rakennuttaminen ja korjausrakentamisen kaikki palvelut.
  • Tärkeimpiin asiakkaisiimme kuuluu urakoitsijoita, rakennuttajia ja yksityisiä yrityksiä sekä julkisen sektorin asiakkaita, kuten kuntia ja valtion organisaatioita, sairaaloita ja yliopistoja. 

Kansainvälisiä projekteja

Pulkovon lentokenttä Pietarissa
Norjan kansallismuseo Oslossa
Tate Modern II Lontoossa

Ota yhteyttä

Juha Valtari
Johtaja, kiinteistöt ja rakentaminen
+358 40 090 8817
juha.valtari@ramboll.fi
Valtter Kari
Johtaja, Projektinjohto ja kiinteistökonsultointi
+358 40 740 8370
valtter.kari@ramboll.fi