dcsimg Talotekninen tietomallinnus - Ramboll Finland Oy
      
|
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Talotekninen tietomallinnus

Rambollin yhtenä strategisena kulmakivenä on tietomallintamisen hallitseminen ja sen hyötyjen maksimoiminen ja samalla uusien palvelukonseptien tuottaminen sekä tilaajan että urakoitsijan hyödyksi. 
 

Riippumatta arkkitehtisuunnitelmien tasosta pystymme tarvittaessa itse luomaan arkkitehdin 2D-suunnitemista 3D-mallin oman perussuunnittelumme perustaksi sekä energianlaskentamalliksi. 

Haluttaessa IFC-yhteensopivalla MagiCad-ohjelmistollamme on mahdollistaa tuottaa koko LVIA- ja sähköjärjestelmästä yhtenäinen tietomalli, joka liitetään arkkitehdin ja rakennesuunnittelijan tuottamiin tietomalleihin. Tietomallista saadaan suoraan luettua teknisten laitteiden tuotetiedot ja säätöarvot. Esimerkiksi kanavistoista voidaan suoraan lukea kokotiedot, virtaamat ja käytetyt materiaalit mm. eristeiden ja niiden päällysteiden osalta. Tietomalli on myös perustana kohteen energiasimulaatiolaskelmille ja käytön seurannalle.

MagiCad-suunnittelujärjestelmämme voi tuottaa haluttaessa myös LVIA- ja sähkömääräluettelot, joita voidaan käyttää talotekniikan urakkalaskennan perustana. Voimme kohdistaa määräluettelot halutuin ryhmittelyin alueittain tai huoneittain, mitä ominaisuutta voidaan tehokkaasti hyödyntää niin lisä- ja muutoslaskujen tarkistamisessa kuin myös helpottamaan urakoitsijan laitehankintoja.

Aurinkokivi, talotekninen tietomallinnus

Ota yhteyttä

Juha Pihlajamäki
Johtaja, LVIA-tekniikka
+358 40 044 1746
juha.pihlajamaki@ramboll.fi
Riku Lustig, Ramboll Finland
Riku Lustig
Tietomallinnuskoordinaattori, talotekninen tietomallinnus
+358 40 550 5313
riku.lustig@ramboll.fi