dcsimg E18 Haminan ohikulkutie - Ramboll Finland Oy
    
|
E18 Haminan ohikulkutie
Projektitiedot
Asiakas: Liikennevirasto
Aikataulu: 2011-2015
Hinta: 170 M€

Palvelumme
Infran rakennuttaminen

E18 Haminan ohikulkutie

Hamina ¤

E18-moottoritie on osa Suomen tärkeintä kansainvälistä tieyhteyttä. Haminassa tie kulki aikaisemmin kaupungin läpi, ja hanke ohikulkutien rakentamiseksi oli oleellinen lenkki tien sujuvuuden ja turvallisuuden parantamisessa. Useassa osassa toteutettu hanke alkoi vuonna 2011 ja sen viimeinen osa, Haminan sisääntuloväylä, valmistui syyskuussa 2015.

― Kaikki ovat kehuneet uutta sisääntulotietä ja erityisesti sitä, miten hyvin se on suunniteltu ja toteutettu, kertoo rakennuttamisesta vastannut projektipäällikkö Heikki Korkeamäki, joka on itsekin erittäin tyytyväinen urakan lopputulokseen. ― Sisääntulotie on kyllä näyttävä entiseen verrattuna!

Urakassa tehtiin 3 km sisääntulotietä valaistuksineen. Lisäksi uudistettiin Sivatintie ja parannettiin Haminan opastusta. Sivattiin tehtiin uusi kevyenliikenteenväylä parantamaan alueen turvallisuutta, sillä tietä pitkin kulkee runsaasti koululaisia. Sisääntulotiessä on panostettu liikenteen sujuvuuden ja turvallisuuden lisäksi myös ympäristötaiteeseen, mikä näkyy muun muassa kiertoliittymissä ja Bastion-jäljitelmissä.

Rambollin tehtäviin viimeisessä osassa kuuluivat mm. hankinta- ja sopimusasiakirjojen laadinta, urakoiden kilpailutus, laadunvalvonta työmaalla, kustannusseuranta ja -hallinta, yhteistyö kolmansien osapuolien kanssa sekä vastaanottoon liittyvien asiakirjojen ja palaverien hoitaminen. Lisäksi Ramboll vastasi sisääntulotien rakennussuunnitelman laatimisesta.

Heikki Korkeamäki
Yksikön päällikkö, Tie ja infra, Kouvola
+358 50 521 0130
heikki.korkeamaki@ramboll.fi