dcsimg Kalasataman Redin LVI-ja sähkösuunnittelu - Ramboll Finland Oy
    
|
Kalasatama REDI
Projektitiedot
Asiakas: SRV
Aikataulu: 2023

Palvelumme
Sähkösuunnittelu

Projektiryhmä
Hannu Martikainen
Seppo Mäki-Pollari
Rauno Laatikainen

Kalasataman Redin LVI-ja sähkösuunnittelu

Helsinki ¤

Helsingin Kalasatamaan, entiselle satama-alueelle nousee tulevaisuudessa kahdeksasta tornitalosta sekä kantakaupungin suurimmasta kauppa- ja elämyskeskuksesta muodostuva tornitaloalue REDI. Tornitaloista ensimmäisenä valmistuva 134 metrinen Majakka on valmistuttuaan vuonna 2018 Suomen korkein asuinrakennus.

Ramboll suunnittelee talotekniset järjestelmät kaikkiin REDIn rakennuksiin. Rambollin toimeksiantoon kuuluu LVI-, sähkö-, rakennusautomaatio-, energia- ja sprinkleriratkaisut kahdeksaan tornitaloon sekä kauppakeskukseen ja niiden tarvitsemiin pysäköintitiloihin. Helsingin kaupunki on määritellyt hankkeelle tiukat energiatekniset tavoitteet ja energiaa pyritään säästämään ratkaisuilla, joiden suunnittelussa on hyödynnetty laajasti erilaisia lämmitys-, jäähdytys-, ja energiankulutuslaskelmia sekä simulointeja.

REDIn ympärille rakentuva Kalasataman asuinalue mahdollistaa valmistuessaan 2030-luvulla 8 000 työpaikkaa ja kodin 20 000 asukkaalle. Ramboll on vahvasti mukana alueen kehityksessä. Suunnittelemme mm. alueen jäte- ja sähkösyöttöaseman sekä vastaamme naapuritontille rakennettavan terveyden- ja hyvinvoinninkeskus Tehyken talotekniikasta. Asiantuntijamme toteuttavat myös alueelle rakentuvan Keskon uuden pääkonttorin rakennesuunnittelun.