Keskustakirjasto

Keskustakirjasto Oodi

Keskustakirjasto Oodi

Lähetä viesti

Erkki Pekkanen

Yksikön päällikkö, kiinteistöprojektinjohto, Espoo
P: +358 50 388 3126

Johan Rosqvist

Projektinjohtaja, rakennesuunnittelu
P: +358 41 545 6574

Tapio Aho

Suunnittelujohtaja, talonrakennustekniikka
P: +358 50 553 9290

Hannu Martikainen

Projektinjohtaja, talotekninen suunnittelu
P: +358 40 0471522
Helsingin Keskustakirjastosta rakennetaan ainutlaatuinen kaikkien kaupunkilaisten kohtaamispaikka, jossa kirjaston käyttäjät eivät ole vain kulttuurin kuluttajia vaan aktiivisia tekijöitä. Monimuotoinen ja näyttävä kirjastorakennus on rakenneteknisesti yksi vaativimmista hankkeista Suomessa.

Ramboll toteuttaa Keskustakirjaston rakennesuunnittelun kansainvälisenä yhteistyönä, jossa suomalaisten asiantuntijoidemme lisäksi on mukana alan parhaita osaajia Tanskasta ja Isosta-Britanniasta. Uuden keskustakirjaston vastaavana rakennesuunnittelijana toimii suunnittelujohtaja Tapio Aho ja rakennesuunnittelun projektipäällikkönä Johan Rosqvist. Hankkeessa on mukana Rambollilta laajalti muutakin osaamista.

Keskustakirjastosta tulee yksi Helsingin merkittävimmistä rakennuksista keskeisen sijaintinsa Töölönlahdella sekä Suomen oloissa ennakkoluulottoman ja ainutlaatuisen arkkitehtuurinsa puolesta. Rakennusteknisesti Keskustakirjasto on haasteita täynnä piilottaen sisäänsä mm. yli 90 metriä pitkän rakennuksen runkona toimivan siltarakenteen. Rakennusta voidaankin pitää rakennusteknisesti yhtenä Suomen kaikkien aikojen vaativimmista hankkeista.

Kirjastorakennus on teräs- ja lasirakenteiden taidonnäyte, jossa toteutuvat myös energiatehokkuuden vaatimukset. Nollaenergiarakennuksen kriteerit lähes täyttävä kirjasto on bruttoalaltaan 16 000 m2. Sen vaativia avaruusristikoita sisältävä runko on terästä ja betonia, julkisivussa käytetään näyttävästi lasia ja puuta.

Töölönlahden kulttuurikeskittymää täydentävä moderni ja elämää sykkivä kirjasto toimii perinteisten tehtäviensä ohella kaupunkilaisten kulttuurisena olohuoneena ja multimediakeskuksena erilaisille tapahtumille. Keskustakirjastossa kansalaisten tiedot, taidot ja tarinat kohtaavat työpajoissa, keskusteluissa, opiskelussa ja harrastuksissa.

Keskustakirjaston harjannostajaisia vietettäneen Suomen 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi joulukuussa 2017, yleisölle rakennus avataan vuonna 2018.

Lue lisää:
Keskustakirjaston rakentaminen alkoi
keskustakirjasto.fi
www.ala.fi

Espoo, pääkonttori

Espoo, pääkonttori
PL 25, Säterinkatu 6
FI-02601 Espoo
Tel: 020 755 611 - Fax 0207 188 621
Fax

Mail: info@ramboll.fi

Muut

Muut