dcsimg Lidlin Järvenpään logistiikkakeskus - Ramboll Finland Oy
    
|
Lidlin jakelukeskus Järvenpäässä
Projektitiedot
Asiakas: Lidl Suomi Ky
Aikataulu: 2018
Pinta-ala: 60 000 krm2

Palvelumme
Kiinteistöjen rakennuttaminen
Talotekninen suunnittelu
Kestävän rakentamisen palvelut

Projektiryhmä
Kari Hiltunen
Mika Kovanen
Onni Ojala

Lidlin Järvenpään logistiikkakeskus

Järvenpää ¤

Lahden moottoritien kupeeseen nousee Lidlin uusin ja Suomen kolmas jakelukeskus palvelemaan pääkaupunkiseudun myymälöitä. Siellä arvioidaan käyvän käyttöönoton jälkeen keskimäärin sata rekkaa vuorokaudessa vuoden ympäri. Keskus avataan loppuvuonna 2018.

Rambollilla on merkittävä rooli hankkeen suunnittelussa ja toteutuksessa. Vastaamme jakelukeskuksen rakennuttamisesta ja valvontatehtävistä sekä rakennuksen kylmäsuunnittelusta ja ympäristö- ja energiakonsultoinnista. 

- Meille on tärkeää, että Ramboll pystyy tarjoamaan luotettavan ja laadukkaan asiantuntijaorganisaation, joka osaltaan mahdollistaa hankkeen toteutumisen tiukan aikataulun puitteissa, toteaa Lidlin kiinteistö- ja kehitysjohtaja Virpi Kaikkonen. 

Rakennusoikeutta on kokonaisuudessaan 80 000 kerrosneliömetriä, joista aluksi käytetään 60 000.

- Jakelukeskuksen sisälle mahtuisi 10 jalkapallokenttää ja jos sen ympäri kävelee käsi kiinni seinässä, matkaa tulee 1,2 kilometriä, kuvaa projektinjohtaja Hasse Lillkull Rambollilta rakennuksen kokoa. 

Rakennukselle on määritelty tiukat energiatekniset tavoitteet. Kestävän kehityksen mukaiset energia-, rakenne- ja tekniikkaratkaisut on huomioitu rakennuksen koko elinkaarella. Jakelukeskuksen katolle tullaan asentamaan aurinkovoimala sähköenergiaa tuottamaan.

– Logistiikkakeskuksessa on peräti 20 000 neliömetriä kylmää tilaa, mikä on enemmän kuin kolmannes rakennuksen koosta. Kylmälaitteiden ja -järjestelmien lauhdelämpö voidaan ottaa talteen ja ylijäämälämpöä suunnitellaan käytettäväksi monipuolisesti myös kiinteistön ulkopuolella, Lillkull kertoo.

Hasse Lillkull
Projektinjohtaja, Kiinteistöprojektinjohto
+358 40 455 1130
hasse.lillkull@ramboll.fi