dcsimg Pasilan Tripla - Ramboll Finland Oy
    
|
Pasilan Tripla
Projektitiedot
Aikataulu: 2015-2022

Palvelumme
Geotekniikka
Pilaantunut maa, pohjavesi ja sedimentti
Luonnonvarat ja jätehuolto
Toimistotilat
Palotekninen suunnittelu
Valaistus
Rakennetekniikka
Sähkösuunnittelu

Projektiryhmä
Seppo Mäki-Pollari
Ilkka Mikkola
Katja Virtala
Petri Tyynelä
Timo Svahn

Pasilan Tripla

Helsinki ¤

Helsingin Pasilaan rakentuva Tripla on yksi Suomen haasteellisimmista rakennushankkeista. Kolmen korttelin kokoinen kaupunkikeskus Tripla tulee olemaan kokonaispinta-alaltaan 183 000 neliömetriä. Tripla yhdistää joukkoliikenteen, työympäristön, asumisen ja vapaa-ajan toiminnot moderniksi, urbaaniksi kaupunkikeskukseksi.

Mall of Triplasta syntyy alueelle kaupallinen keskittymä, joka yhdistää kaupan, hyvinvoinnin ja viihteen palvelut saman katon alle. Kauppakeskuksen ohella alueelle rakentuu toimisto- ja asuinrakennusten lisäksi hotelli sekä maanalainen parkkialue, jossa on tilaa yli 2000 autolle sekä uusi asema ja toimistoa vanhan aseman tilalle.

Asiantuntijoidemme käsialaa on koko hankkeen geotekniikka (keskustapysäköinti, asema, väliaikainen asema, Pasilan uusi silta ja Firdonkatu). Lisäksi olemme mukana muun muassa Triplan kauppakeskuksen rakenne-, sähkö-, valaistus- ja maisemasuunnittelussa sekä aseman LVIA-ja sprinklerisuunnittelu. Myös hankkeen ympäristönseuranta, mukaan lukien pohja- ja orsivesien seuranta, on Rambollin vastuulla.

Triplan rakentaminen on aloitettu kesällä 2015, ja alue valmistuu vaiheittain vuosina 2019-2022. Massiivisen hankkeen kokonaiskustannukset ovat arviolta noin 1,1 miljardia euroa.