dcsimg Powerpark-huvipuiston rakennesuunnittelu - Ramboll Finland Oy
    
|
Powerpark Härmä
Powerpark
Projektitiedot
Asiakas: Lillbacka Powerco Oy
Aikataulu: 2009-2016

Palvelumme
Rakennetekniikka

Powerpark-huvipuiston rakennesuunnittelu

Härmä ¤

Powerpark Härmä on monipuolinen ’huvivaltio’, joka sijaitsee Etelä-Pohjanmaalla Kauhavan kunnassa, Härmässä. Ramboll oli mukana Powerpark-huvipuiston rakenne-, elementti-, konepaja- ja rakennussuunnittelussa.

130 hehtaarin laajuinen Powerpark on Suomen suurin ja monipuolisin huvialue. Alueella on mm. ulko- ja sisäkartingrata, monipuolinen huvipuisto laitteineen sekä Suomen suurin puuvuoristorata ja vesivuoristorata. Lisäksi Powerparkin alueelta löytyy 5D-elokuvateatteri, hevosmaailma, hotelli, erilaisia majoitusvaihtoehtoja, ravintoloita ja kahviloita sekä ostoskeskus. Kesällä 2016 avattiin ravirata katsomoineen.

Ramboll on ollut mukana alueen rakennusten rakennesuunnittelussa. Rakennesuunnittelukohteitamme ovat mm. Mika Salo Circuit- varikkorakennus ja katsomot, Grand Hotel Härmä, leirintäalueen rakennuksia, hevostalli, Palace-sisäkarting-halli sekä huvipuistorakennuksia. Osallistuimme amerikkalaisen toimittajan kanssa puurakenteisen Roller Coaster -vuoristoradan suunnitteluun.

Rambollin uusin suunnittelukohde on raviradan monitoimirakennus ja sen tuomaritorni. Rakennukseen suunniteltiin 4-kerroksinen ravikatsomo, jossa on ravintolan lisäksi muuta oleskelutilaa. Porrastornin päällä on kolme ulokkeellista kerrosta, ja tornissa on yhteensä 11 kerrosta.

Kansainvälisiä suunnittelijoita on ollut mukana useassa kohteessa.

Markku Savela
Yksikönpäällikkö, rakennetekniikka, Seinäjoki
+358 40 066 4302
markku.savela@ramboll.fi