dcsimg Uuden lastensairaalan talotekninen ja rakennesuunnittelu - Ramboll Finland Oy
    
|
Projektitiedot
Asiakas: KOy Uusi Lastensairaala
Arkkitehti: Arkkitehtitoimisto SARC Oy ja Reino Koivula Oy
Aikataulu: 2012-2017
Pinta-ala: 47 686 brm²

Palvelumme
LVI-suunnittelu
Rakennetekniikka
Talotekninen suunnittelu

Uuden lastensairaalan talotekninen ja rakennesuunnittelu

Helsinki ¤

HUS:n suurkortteliin Meilahteen rakentuva uusi lastensairaala korvaa vanhentuneet ja huonokuntoiset Lastenklinikan ja Lastenlinnan tilat. Sairaalassa hoidetaan vaikeasti sairaita lapsia kaikkialta Suomesta.

Ramboll vastaa lastensairaalan LVIAJ- ja rakennesuunnittelun lisäksi energia- ja elinkaarikonsultoinnista, huoltokirjakoordinoinnista sekä geosuunnittelusta.

Tietomallinnus on ollut hankkeessa merkittävässä roolissa. Sen avulla tilojen ja toimintojen tarkoituksenmukaisuus sekä lapsen positiivinen sairaalakokemus otettiin huomioon jo suunnittelun alkuvaiheessa. Sairaalan suunnittelussa korostuvat lisäksi Terve talo –periaatteet ja elinkaariajattelu. Suunnitteluratkaisuja valittaessa on pyritty yleispäteviin ja muuntojoustaviin ratkaisuihin, jotka tukevat sisäistä muunneltavuutta.

Suunnittelutyö on toteutettu lasten ja heidän auttajiensa näkökulmasta, jotta sairaalasta saadaan mahdollisimman terveellinen ja turvallinen. Suunnittelussa Ramboll on hyödyntänyt sairaalarakentamisen laajaa ja kansainvälistä suunnitteluosaamistaan.

Uuden lastensairaalan arkkitehtisuunnittelusta vastaa arkkitehtiryhmittymä Arkkitehtitoimisto Sarc Oy ja Arkkitehtiryhmä Reino Koivula Oy. Sairaalan rakennuttaa Säätiö Uuden lastensairaalan tuki.

Sairaalan luonnossuunnittelu aloitettiin keväällä 2014 ja rakentaminen alkuvuodesta 2015. Sairaalan arvioidaan valmistuvan vuoden 2017 lopussa.

 

 

Esa Ikäheimonen, Ramboll Finland
Esa Ikäheimonen
Projektinjohtaja, rakennesuunnittelu
+358 41 4321100
esa.ikaheimonen@ramboll.fi