dcsimg Viiden kunnan vesihuoltoverkostojen yhdistäminen Päijät-Hämeessä - Ramboll Finland Oy
    
|
Ramboll laati Päijät-Hämeessä viiden kunnan vesihuoltoverkostojen yhdistämisen rakennussuunnitelmat
Projektitiedot

Palvelumme
Vedenjakelu- ja jätevesiverkostot

Viiden kunnan vesihuoltoverkostojen yhdistäminen Päijät-Hämeessä

Lahti, Heinola, Hollola, Nastola, Asikkala ¤

Ramboll laati Lahden, Heinolan, Hollolan, Nastolan ja Asikkalan vesihuoltoverkostot yhdistävien vesihuollon runkolinjojen rakennussuunnitelmat. Uusilla vesi- ja jätevesilinjoilla parannettiin merkittävästi kuntien haja-asutusalueiden vesihuollon palvelutasoa ja samalla turvattiin päätaajamien vedensaantia poikkeustilanteissa. Ramboll oli mukana hankkeessa aina vuodesta 2005, yleissuunnitelma valmistui 2010. Valtion rahoituksen varmistumisen ansiosta vesihankkeessa toteutettiin 2011 alkaen rakennussuunnitteluvaihe.

Merkittävä askel yli kuntarajojen toimivalle vesihuoltoyhteistyölle

Viiden kunnan yhteinen vesihuoltohanke sisälsi vesihuoltolinjojen suunnittelemisen Asikkalan Urajärven kylältä Heinolan Vierumäelle ja edelleen Nastolan Mäkelään sekä Pyhäntakaan ja sieltä Hollolan Heinlammin kautta Lahden Takkulaan. Nastolan Mäkelästä lähtee toinen linjaus Hiekkanummen alueelle Lahteen. Suunniteltujen runkolinjojen yhteispituus on noin 32 km.

Suunnittelu- ja mittaustyöt aloitettin suunnittelukohteella huhtikuussa 2011, ja rakentaminen alkoi Hiekkanummi–Mäkelä–Pyhäntaka-osuudella vuoden 2011 lopulla. Pääosin vesihuollon runkolinjat rakennettiin vuoden 2012 aikana. Rakentamistyö tehtiin Valtion vesihuoltotyönä. Rambollissa suunniteltiin lisäksi Syrjälänkankaan vedenottamo, jonka avulla alueen vesihuolto ja sen toimintavarmuus nousi nykyaikaisten vaatimusten edellyttämälle tasolle. Hanke mahdollisti noin 1200 asukkaan ja lähes 400 loma- ja vapaa-ajanasunnon liittämisen yhteisen vesihuollon piiriin. Hanke on myös merkittävä askel seudullisen ja ylikunnallisen vesihuoltoyhteistyön ja vesihuoltolaitosten toimintavarmuuden lisäämiseksi.

Marko Loikkanen, vesi, Ramboll Finland
Marko Loikkanen
Suunnittelupäällikkö
+358 40 762 1055
marko.loikkanen@ramboll.fi