Putkistojen kuntotutkimus nostaa kiinteistön korjaustarpeet päivänvaloon

Kiinteistön säännöllinen huoltaminen kannattaa. Putkistojen kuntotutkimus nostaa puolueettomasti päivänvaloon korjaustarpeet, aikataulun sekä odotettavissa olevat kustannukset. Putkistojen kuntotutkimus on osa taloteknistä tutkimusta.


Taloteknisten tutkimusten lisäksi Ramboll tarjoaa asiantuntevaa taloteknistä suunnittelua.

Ota yhteyttä

Pekka Ranta

yksikönpäällikkö, tutkimus- ja rakennusfysiikkapalvelut Etelä-Suomi
P: +358 40 8212 530
M: +358 40 8212 530

Kiinteistöjä kannattaa huoltaa säännöllisesti, sillä se säästää rahaa ylläpidossa ja lisää järjestelmien käyttöikää. Asiantuntemus kannattaa ottaa hyötykäyttöön, kun työlistalla on esimerkiksi päätöksenteko kiinteistön muutostöistä tai alkavasta peruskorjaushankkeesta. Tutkimus nostaa puolueettomasti päivänvaloon korjaustarpeet, aikataulun sekä odotettavissa olevat kustannukset. Putkistojen kuntotutkimus on osa taloteknistä kuntotutkimusta.

Tilaa putkistojen kuntotutkimus tai pyydä tarjous ottamalla yhteyttä asiantuntijoihimme

Suosittelemme putkistojen kuntotutkimuksen tekemistä aina, kun lämmitysverkoston, käyttövesijohtojen ja viemäreiden ikä ylittää 35 vuotta tai kohteessa on havaittu putkivuoto. Putkiston kuntotarkastus voidaan tehdä myös kuntoarvion jatkotutkimuksena. Lisäksi tutkimuksesta on hyötyä silloin, kun halutaan selvittää LVV-putkistojen nykyinen kunto ja jäljellä oleva käyttöikä. Myös salaojat kannattaa tutkia säännöllisesti sisäpuolisella tutkimuksella.

- Oikeastaan aina, kun harkinnassa on laajamittaiset korjaus- tai muutostyöt kannattaa teettää korjaussuunnittelun lähtötiedoiksi kuntokartoitus LVV-järjestelmille. Se on taloudellinen keino saada luotettavaa tietoa päätöksenteon tueksi kaikille korjaushankkeeseen osallistuville tahoille, toteaa osastopäällikkö Pekka Ranta Rambollilta.

Ramboll tekee tutkimukset ja raportoinnin omien asiantuntijoiden toimesta. Käytössä on uusinta digitaalista läpivalaisukuvaustekniikkaa ja viemäri- ja salaojakuvaukset tehdään myös yrityksen omilla kaapelikameroilla. Tutkimusryhmään kuuluu aina Fise-pätevöitynyt LVV-kuntotutkija. 

Tutustu putkistojen kuntotutkimushinnastoon tästä.

Syväluotaava katsaus viemäreistä lämpöjohtoihin

Putkistojen kuntotutkimus kattaa tutkittavan kohteen viemäreiden, lämpöjohtojen, vesijohtojen sekä salaojien nykyisen kunnon sekä niiden jäljellä olevan käyttöiän selvittämisen. Tarkasteluun voidaan nostaa myös jäähdytysverkosto, ilmanvaihdon lämmöntalteenottoverkosto ja ilmanvaihdon lämpöjohtoverkosto. Putkistojen kuntotutkimusmenetelmillä voidaan tutkia myös sprinkleriputkistojen kuntoa ja määrittää niiden jäljellä olevaa käyttöikää. 

- Taloteknisiä tutkimuksia voidaan käyttää myös uudiskohteissa varmistamassa tavoiteltua laatua, Pekka Ranta toteaa. 

Pyydä tarjous tai tilaa kuntotutkimus tästä.

Tutustu tarkemmin myös ilmanvaihtojärjestelmien kunnossapitoon.

Espoo, pääkonttori

Espoo, pääkonttori
PL 25, Itsehallintokuja 3
FI-02601 Espoo
Tel:020 755 611 - Fax 020 755 6201

Mail: info@ramboll.fi

Other sites

Other sites