Energia

Uusiutuvat energiat kasvattavat globaalisti merkitystään perinteisten energialähteiden vaihtoehtoina. Energiasektorin merkittävät toimijat muuttavat portfolioitaan ja strategioitaan tehdäkseen tilaa vihreisiin vaihtoehtoihin siirtymiselle. Tarjoamme kokonaisvaltaista asiantuntemusta energiahankkeisiin yhtenä Euroopan johtavana energiakonsulttina.

Ota yhteyttä

Jouni Laukkanen

Energiajohtaja, Suomi
P: +358 40 5743555

Mika Kovanen

Johtaja, Älykäs ja kestävä rakentaminen
P: +358 50 568 5128

Kreetta Manninen

Ryhmäpäällikkö, Älykkäät energiaratkaisut
P: +358 40 1374362

Ramboll kuuluu Euroopassa 10 johtavan energiakonsultin joukkoon. Keskitymme luomaan mahdollisimman suurta lisäarvoa niin asiakkaillemme kuin koko yhteiskunnalle. Referenssihankkeemme tuottavat hyötyä koko yhteiskunnalle varmistaessaan energiansaannin, vähentämällä ilmastovaikutuksia, parantamalla energiatehokkuutta ja torjumalla resurssipulaa.

Olemme kasvava tekijä Suomen energiamurroksessa, jossa sähkön tuotanto lisääntyy merkittävästi tuuli- ja aurinkosähkön avulla ja sähköä tarvitaan yhä enemmän lämmityksessä, teollisuudessa ja liikenteessä.

Palvelumme kattavat strategiat, selvitykset, toteutussuunnittelun ja käytön tehostamisen. Kiinnitämme erityistä huomiota toiminnan ja tuotannon optimointiin, ympäristö- ja turvallisuusnäkökohtien yhdistämiseen sekä kustannusten vähentämiseen hankkeiden kaikissa vaiheissa, aina pääomasta toiminnan ja kunnossapidon kustannuksiin. 

Työskentelyä läpi arvoketjun

Meillä on yli 50 vuoden kokemus energiaratkaisujen suunnittelusta ja toteuttamisesta useilla mantereilla. Tuemme asiakkaitamme kokonaisvaltaisella lähestymistavalla ja monialaisella palveluvalikoimalla, joka kattaa koko arvoketjun kehittämisestä ja suunnittelusta energian tuotantoon, siirtoon ja jakeluun.

Palvelemme asiakkaitamme läpi hankkeiden elinkaaren – varhaisesta suunnitteluvaiheesta rakennesuunnitteluun, pitkän aikavälin käyttöön ja kunnossapitoon sekä käyttöiän pidentämiseen.

Faktat

  • Uusiutuvan ja perinteisen energian parissa työskentelee Rambollissa globaalisti 1 800 asiantuntijaa 15 eri maassa.
  • Asiakkaitamme ovat niin julkiset kuin yksityiset yleishyödylliset yritykset, energiayhtiöt, rakennuttajat, urakoitsijat, pankit, paikallisviranomaiset ja julkiset instituutiot.
  • Ramboll Finlandin projektitoiminta perustuu ISO 9001 -laatujärjestelmästandardiin, ISO 45001 -työterveys ja työturvallisuusstandardiin sekä ISO 14001 -standardin mukaiseen ympäristöjärjestelmään. Laatujärjestelmämme on sertifioinut Bureau Veritas.

Julkaisut

Näin varmistamme tehokkaan siirtymisen vihreään energiaan

Lue lisää englanniksi esitteestämme.

Tutustu referensseihimme

Kalasatama REDI

Redin talotekninen suunnittelu

Helsingin Kalasatamaan nousee tulevaisuudessa kantakaupungin suurimmasta kauppa- ja elämyskeskuksesta muodostuva tornitaloalue REDI. Ramboll suunnittelee talotekniset järjestelmät kaikkiin REDIn rakennuksiin.

Pääkaupunkiseudusta paras smart&clean-metropoli

Ramboll laatiman selvityksen pohjalta suunnitellaan ja toteutetaan kehitystoimenpiteitä pääkaupunkiseudulla kohti maailman huipputason Smart & Clean -metropolia.

Kemin Ajoksen merituulivoimapuisto

Ajoksen edustan merialueelle aiotaan rakentaa 27 uutta tuulivoimalaa. Ramboll laati hankkeeseen ympäristövaikutusten arvioinnin (YVA) sekä Kemin kaupungin osayleiskaavan muutoksen. Kemin kaupunginvaltuusto hyväksyi merituulivoimapuiston osayleiskaavan marraskuussa 2014. Kaava sai lainvoiman 11.1.2015.

Espoo, pääkonttori

Espoo, pääkonttori
PL 25, Itsehallintokuja 3
FI-02601 Espoo
Tel:020 755 611 - Fax 020 755 6201

Mail: info@ramboll.fi

Other sites

Other sites