Visualisointipalvelut

Visualisointia voi hyödyntää kaikenlaisissa suunnitteluhankkeissa niiden jokaisessa vaiheessa aina suunnittelusta ylläpitoon.

Ramboll tarjoaa monipuolisia visualisointipalveluita

Ota yhteyttä

Juho Santala

Visualisointiasiantuntija
P: +358 40 4555570
M: +358 40 4555570

Sampo Ahonen

Suunnittelija, graafinen suunnittelu
P: +358 40 518 5560
Heikki Arvio, Ramboll Finland

Heikki Arvio

Kehityspäällikkö, Buildings Business Development
P: +358 40 7579 588

Visualisoinnin edut

Visualisointia voidaan hyödyntää lähes missä vain: Tarjoamme visualisointipalveluita esimerkiksi suunnitteluun, tarkistuksiin, vaihtoehtovertailuun ja asukastilaisuuksiin. Lisäksi visualisointia voi hyödyntää esim. palautteen keräämisessä, koulutuksessa ja testauksessa, ylläpidon tehtävissä tai pelastus- ja evakuointitehtävien simuloinnissa.

Palvelutarjontamme on laaja: Meiltä saat esimerkiksi havainnekuvia, videoita, 3D-malleja, kopterikuvausta sekä lisätyn todellisuuden (AR) ja virtuaalitodellisuuden (VR) palveluita. Laajan, kansainvälisen osaajaverkoston voimin voimme toteuttaa kattavasti erilaisia visualisointihankkeita. Tutustu kampanjasivustoomme osoitteessa visu.ramboll.fi. 

Hankkeiden esittelymateriaalit

Konkreettisia visualisoinnin käyttökohteita ovat esimerkiksi havainnollinen vaihtoehtojen vertailu, aineiston keruu kustannustehokkaasti kopterikuvauksella tai 3D-pistepilvi suunnitelmien pohjaksi. Virtuaalitodellisuuden (VR) avulla suunnitelmat heräävät eloon ja keinotekoista ympäristöä voidaan tarkastella esimerkiksi virtuaalilasien avulla.

3D-visualisoinnin uudet mahdollisuudet – virtuaali- ja lisätty todellisuus

3D-visualisointia on tehty Rambollissa jo pitkään esimerkiksi havainnekuvien ja videoiden muodossa. Kehittyvät ohjelmistot ja työnkulut ovat parantaneet visualisointiaineiston laatua ja tuoneet myös uusia tapoja suunnitelmien esittelyyn.

Visualisoinnilla avataan monimutkaisetkin suunnitelmat yleisölle ja päättäjille. Visualisointi mahdollistaa aineiston esittelyn kaikilla päätelaitteilla, VR-laseilla, cavessa tai esimerkiksi Hololens-lasien avulla. Esimerkiksi Arilyn-sovellus mahdollistaa 3D-mallien ja muun sisällön esittämisen mobiililaitteella.

Mobiiliratkaisujen lisäksi meillä on pelimoottoriosaamista. Pelimoottorit mahdollistavat räätälöidyn, asiakaskohtaisen käyttöympäristön. Pelimoottoria on hyödynnetty esimerkiksi Ramboll Finlandin Perkkaalle valmistuvan pääkonttorin VR-mallissa. Se on virtuaalilaseilla katseltava, vapaasti liikuttavissa oleva malli, joka on mahdollistanut hankkeen havainnollisen esittelyn sadoille sidosryhmien edustajille.

Tutustu referensseihimme ja katso videot

Henna – Tulevaisuuden puutarhakaupunginosa 

BaneNor: Nytt Dobbeltspor Sandbukta – Moss – Såstad (RNO) 

Hvervenmoen yritys/teollisuusalue (RNO) 

Tampereen Hämeenkatu 

Joensuun havainnemallit

Espoo, pääkonttori

Espoo, pääkonttori
PL 25, Itsehallintokuja 3
FI-02601 Espoo
Tel:020 755 611 - Fax 020 755 6201

Mail: info@ramboll.fi

Other sites

Other sites