Siltojen ja erikoisrakenteiden suunnittelu

Sillat ja erikoisrakenteet -palvelumme keskittyy infra- ja liikenneympäristön taitorakenteisiin, joita ovat siltojen lisäksi mm. padot, kanavarakenteet, meluseinät, tukimuurit, tunnelit, korkeat kallioleikkaukset, laiturit, merimerkit, vesitornit ja mastot. Palvelumme kattaa kyseisten rakenteiden koko elinkaaren alkaen sillan suunnittelusta sen hallintaan ja ylläpitoon.

Sirkkalan silta

Ota yhteyttä

Raul Vibo

Toimialapäällikkö, Sillat
P: +358 40 8263112
M: +358 40 8263112

Esko Rechardt

Yksikönpäällikkö, Sillat Espoo
P: +358 40 721 8116

Harri Koskinen

Yksikönpäällikkö, Sillat Tampere
P: +358 (40) 0956099

Matti Airaksinen

Yksikönpäällikkö, siltojen ylläpito
P: +358 40 522 9281

Anna-Liisa Siika-aho

Yksikönpäällikkö, Oulu
P: +358 40 7076 885
M: +358 40 7076 885

Mikko Hyyrynen

Suunnittelupäällikkö, Sillat Tampere
P: +358 (40) 7590278

Lähtökohtana kaunis, kestävä ja turvallinen silta tai taitorakenne

Sillan tai muun taitorakenteen suunnittelussa, hallinnassa ja ylläpidossa lähtökohtamme on aina kestävyys ja turvallisuus. Silta on usein maisemaa hallitseva elementti. Estetiikalla onkin siltojen ja muiden erikoisrakenteiden suunnittelussa keskeinen merkitys.Havainnekuvat auttavat arvioimaan sillan sopimista ympäristöön.

Palvelumme on tarkoitettu kaikille taitorakenteiden omistajille, kunnossapitäjille, rakentajille ja rakennuttajille — kokoon tai sijaintiin katsomatta. Suurimmalla asiakkaallamme on omistuksessaan lähes 20 000 siltaa, pienimmillä asiakkaillamme vain yksi. Toimimme koko Suomen alueella noin 70 silta-asiantuntijan voimin. 

Siltojen ja muiden erikoisrakenteiden suunnittelijana Rambollin tehtävä on selvittää eri vaihtoehtojen vaikutukset päätöksentekoa varten. Lähtökohtana on selvittää elinkaarikustannuksiltaan edullisimmat ratkaisut eri ratkaisumalleja vertailemalla. Edullisuudessa huomioimme teknisten ratkaisujen ja investointikustannusten lisäksi asiakkaamme kannalta merkittävät kokonaiskustannukset ja riskit.

Arvioimme tarvittaessa vanhan siltarakenteen muunneltavuutta vaihtoehtona uuden sillan rakentamiselle. Hallitsemme kaikentyyppiset ja kaikista tavanomaisimmista materiaaleista valmistetut sillat. Siltojen rakennussuunnittelun toimeksiantomme vaihtelevat yksittäisten siltojen kokonaisurakointikohteista isojen valtakunnallisten hankkeiden ST-urakoihin.

Sillan tai muun taitorakenteen valmistuttua alkaa sen normaali arkikäyttö. Jos halutaan, että rakenne on käytössä pitkään ja ongelmitta, edellyttää se pitkäjänteistä taitorakenneomaisuuden hallintaa jakunnossapitoa, jossa tärkein rooli on optimoidulla rakenteen kunnossapidolla. Kunnossapito jaetaan yleensä hoitoon ja ylläpitoon, joista hoito on säännöllisempää ja toistuvampaa toimintaa kuin pidemmällä tähtäimellä toteutettava ylläpito.

Palvelumme 

Tarjoamme siltasuunnittelun lisäksi mm. seuraavia palveluita: 

  • siltojen ja taitorakenteiden inventointi 
  • siltojen ja taitorakenteiden tarkastukset (esim. vuositarkastukset, yleis- ja erikoistarkastukset, vastaanotto- ja takuutarkastukset sekä tehostettu tarkkailu) 
  • siltojen ja taitorakenteiden NDT-tutkimukset 
  • siltojen ja taitorakenteiden kantavuusselvitykset 
  • siltojen ja taitorakenteiden korjaussuunnittelu 
  • siltojen ja taitorakenteiden kunnossapidon optimointi 
  • siltojen ja taitorakenteiden monitorointi
  • siltaisännöinti
  • opetus-, koulutus- ja ohjejulkaisupalvelut

Hankkeitamme

Sirkkalan silta

Sirkkalan silta

Sirkkalan avattava silta on uusi kulkuyhteys Joensuun keskustan ja Pielisjoen itäpuolisen kaupungin välille. Uusi silta otettiin käyttöön 28.11.2014.

Jätkäsaari Helsinki

Jätkäsaaren ympäristö- ja infrasuunnittelu

Lähes sata vuotta Helsingin tavarasatamana palvellut Jätkäsaari muuttuu houkuttelevaksi kantakaupungin asuinalueeksi vuoteen 2023 mennessä.

Hennan alueen suunnittelussa Ramboll on tarjonnut kokonaispalveluna alueen liikenneväylien ja kunnallistekniikan suunnittelun, sillan suunnittelun ja ympäristösuunnittelun

Hennan asemakaava-alueen kadut ja silta

Ramboll toimi Hennan alueen kunnallistekniikan ja sillan pääsuunnittelijana.

Seinäjoki-Oulu ratahanke

Seinäjoki-Oulu-ratahanke

Seinäjoen ja Oulun välisen ratayhteyden parantaminen lisää turvallisuutta, lyhentää matka-aikoja ja parantaa tavaraliikenteen kilpailukykyä. Ratahanke on  yksi Rambollin rautatiesuunnittelun merkittävimmistä työkohteista.

Näytä tämän palvelun kaikki projektit

Espoo, pääkonttori

Espoo, pääkonttori
PL 25, Itsehallintokuja 3
FI-02601 Espoo
Tel:020 755 611 - Fax 020 755 6201

Mail: info@ramboll.fi

Other sites

Other sites