Kiinteistöt & rakentaminen

Vietämme 90 % ajastamme sisätiloissa. Sillä, miten rakennukset suunnitellaan ja toteutetaan, on suuri merkitys hyvinvoinnillemme. Autamme asiakkaitamme kestävästi suunnitellun, energiatehokkaan, terveellisen ja ympäristön huomioivan rakentamisen toteuttamisessa.

Helsinki-Vantaan lentoaseman terminaali 2

Ota yhteyttä

Annina Peisa

Johtaja, Kiinteistöt ja rakentaminen
P: +358 400 683 708
Valtter Kari

Valtter Kari

Johtaja, projektinjohto ja kiinteistökonsultointi
P: +358 40 740 8370

Monialaisuus ratkoo hankkeiden haasteita

Rakennetun ympäristön hankkeiden haasteellisuus on noussut, sillä asetamme viihtyisyydelle ja rakennusten toiminnallisuuksille uudenlaisia tavoitteita. Rakentaminen myös tapahtuu yhä useammin osana jo valmista ympäristöä, joten pelkästään projektijohtaminen edellyttää vankkaa ammattitaitoa ja kokemusta. 
Meiltä saa monialaista osaamista yhden oven takaa, hankesuunnittelusta valmiin rakennuksen käyttöönottoon asti. Kansainvälinen osaajaverkostomme tuottaa edelläkävijän ratkaisuja asiakkaidemme hyödyksi. Suunnittelemme, tarjoamme konsultaatiota ja huolehdimme projektistasi hyvin sen kaikissa vaiheissa. Ota yhteyttä, ja rakentamishankkeesi etenee tavoitteellisesti. 

 

Digitaalisuus suunnittelussa ja palveluina

Digitaalisuus etenee harppauksin rakennusalalla. Hyödynnämme digitaalisuutta niin suunnittelun apuna kuin tuottamalla edistyksellisiä rakennetun ympäristön digitaalisia palveluja asiakkaidemme käyttöön. Saat esimerkiksi alan edistyksellisimmät tietomallintamisen (BIM, Building Information Modelling) ratkaisut meiltä, samoin kuin virtuaalisen rakentamisen asiantuntijapalvelut. Lue lisää tietomallinnuksen palveluistamme

Kiinteistöt ja rakentaminen -toimiala Rambollissa

  • Maailmanlaajuisesti yli 4 000 asiantuntijaa
  • Yli 10 000 rakennushanketta vuosittain eri puolilla maailmaa
  • Alan johtava toimija Pohjoismaissa ja Isossa-Britanniassa.
  • Tärkeimpiin palveluihimme kuuluvat rakennesuunnitteluprojektinjohdon ja kiinteistökonsultoinnin palvelut, LVIA- ja sähkösuunnittelu ja korjausrakentamisen kaikki palvelut.
  • Asiakkaitamme ovat urakoitsijat, rakennuttajat ja yritykset sekä julkisen sektorin edustajat, kuten kunnat ja valtion organisaatiot, sairaalat ja oppilaitokset. 
 

Hankkeitamme

Oodi Helsinki

Keskustakirjasto

Monimuotoinen ja näyttävä Keskustakirjasto on rakenneteknisesti yksi vaativimmista hankkeista Suomessa.

Helsingin Olympiastadionin peruskorjaus

Olympiastadionin LVIA-ja sähkösuunnittelu

Ramboll vastaa Olympiastadionin perusparannuksen LVIA- ja sähkösuunnittelusta sekä toimii samalla koko hankkeen talotekniikan pääsuunnittelijana.

Lastensairaala © Kuvatoimisto Kuvio Oy

Uusi lastensairaala

Uusi lastensairaala otettiin käyttöön syyskuussa 2018 Helsingin Meilahdessa. Vaativan erikoissairaanhoidon lastensairaala hoitaa lapsia kaikkialta Suomesta.

Keski-Suomen uusi sairaala Nova

Keski-Suomen keskussairaalan alueelle Jyväskylän Kukkumäkeen rakennettu uusi keskussairaala otti ensimmäiset potilaansa vastaan tammikuussa 2021. Ramboll oli hankkeessa mukana niin suunnittelussa kuin rakennuttamisessa.

Havainnekuva Tampereen Marriottista

Tampereen Marriott

Maailman suurin hotelliketju Marriott rakennuttaa ensimmäistä hotelliaan Suomessa Tampereelle. Tampere-talon välittömään läheisyyteen lokakuussa 2019 valmistuva hotelli parantaa Pohjoismaiden suurimman kulttuuri- ja kongressikeskuksen vetovoimaa entisestään. 

Tampereen Kansi ja Areena

Tampereen ratapihan päälle rakennettava Kansi ja Areena yhdistää samaan rakennuskompleksiin asuntoja, hotellin, mittavan jääkiekkoareenan ja avaria tiloja kulttuuri- sekä messutapahtumille. SRV Rakennus Oy:n jättihanke on erittäin vaativa sekä suunnittelun että toteutuksen näkökulmasta.

Amos Rex

Amos Andersonin taidemuseon LVIAS-suunnittelu

Amos Andersonin taidemuseo saa uudet tilat Lasipalatsista Helsingin ydinkeskustasta. Ramboll toteuttaa kohteen LVIAS-suunnittelun.

Tripla Pasilassa

Tripla

Helsingin Pasilaan vaiheittain valmistuva Tripla on yksi Suomen haasteellisimmista rakennushankkeista. 

 

Satamarannan masto

Satamarannan Masto

Yli 50-metrinen Satamarannan Masto on Oulun Toppilansalmen uuden asuinalueen maamerkki. Kahdessa vaiheessa toteutettavan asuinrakennuskohteen ensimmäinen vaihe valmistui elokuussa 2017. Toisen vaiheen suunnittelu on käynnistymässä Rambollin vastatessa rakennesuunnittelusta molemmissa vaiheissa.

Telia Helsinki Data Center

Tietoliikennepalveluita tarjoava Telia on rakentanut Helsinkiin Pohjoismaiden suurimman, kaikille yrityksille ja organisaatioille palveluja tarjoavan datakeskuksen. Ramboll on ollut hankkeessa laaja-alaisesti mukana, vastaten muun muassa rakennuttamisesta ja valvonnasta.  

Espoo, pääkonttori

Espoo, pääkonttori
PL 25, Itsehallintokuja 3
FI-02601 Espoo
Tel:020 755 611 - Fax 020 755 6201

Mail: info@ramboll.fi

Other sites

Other sites