Asuntorakentaminen

Asuinrakennusten osalta toiveena ovat rakennusteknisesti turvalliset, terveelliset ja toimivat tilat – kodit, joissa viihdytään ja nautitaan elämästä. Olemme ylpeitä siitä, että ihmiset kutsuvat suunnittelemiamme kiinteistöjä kodeikseen.

Ota yhteyttä

Kaisu Nousiainen

Johtaja, asunto-, arkkitehtuuri- ja akustiikkasuunnittelu
P: 044 493 1180
M: 044 493 1180

Asiantuntijoidemme suunnittelun tavoitteina ovat korkealuokkaiset asuinrakennuksia, jotka täyttävät myös energiatehokkuuden ja pitkän elinkaaren vaatimukset. Olemme asiakkaidemme apuna suunnitteluprosessin jokaisessa vaiheessa luonnosten laatimisesta asuinrakennuksen luovutukseen asti. 
Asiantuntemusta asuntorakennusten kaikilta suunnittelualoilta  

Käytämme paikallisen ja globaalin asiantuntemuksemme, ja tuloksena on kaikkiin eri käyttötarpeisiin suunniteltuja asuinrakennuksia kuten esimerkiksi

Ihmiset ensin -lähestymistapa 

Ylläpidämme korkeita arkkitehtonisia tavoitteita, jotta asuinrakennukset mukautuvat asukkaiden yksilöllisiin tarpeisiin. Koska ihmiset viettävät jopa 90 prosenttia ajastaan sisätiloissa, rakennusten laadulla on suuri vaikutus hyvinvointiin. Suunnittelussa panostamme terveiden ja turvallisten kiinteistöjen suunnitteluun, tilojen toiminnallisuuteen ja asukkaiden viihtyvyyteen. Tavoitteena ovat kestävästi suunnitellut asuinkiinteistöt, joiden rakenne- ja talotekniikka ovat korkealuokkaista ja rakennuksen elinkaari pitkä myös taloudellisesta näkökulmasta katsottuna. 

Kestävä asuminen 

Asiakkaanamme voit hyödyntää erikoisosaamistamme kestävän kehityksen konsepteista asuinrakennusten suunnittelussa. Tilastojen mukaan merkittävä määrä käyttämästämme energiasta kulutetaan kotona. Siksi on syytä pohtia paitsi omaa energiankäyttöä, myös suunnitella asuinrakennukset alusta lähtien mahdollisimman energiatehokkaiksi, jopa passiivitaloiksi. Hyvin suunnitteluissa asuintaloissa on energiankulutus kohdillaan, ja silti pysyvästi miellyttävä sisäilmasto. 

Innovointi tuottaa asiakkaillemme lisäarvoa 

Olimme ensimmäisiä Queens Award for Enterprise Innovation -palkinnon saaneita suunnittelu- ja konsulttiyrityksiä. Maineemme innovoinnin osalta perustuu siihen, keskitymme suunnittelemaan entistä käytännöllisempiä, ympäristön kannalta kestävämpiä ja taloudellisten tavoitteiden mukaisia asuinrakennuksia. Ymmärrämme pinta-alaan kohdistuvat tarpeet.

Teemme arkkitehti- ja rakennesuunnittelua niin, että runkoratkaisu ja kantavat rakenteet eivät vie tilaa asuinneliöiltä. Hyödynnämme tietomallinnusta ja integroimme rakenteet suunnitelmissa, jotta käytettävissä oleva tila maksimoituu. Asiakkaanamme käytössäsi on kansainvälisen tasoinen suunnitteluosaamisemme asuinrakennusten monialaisessa suunnittelussa. 

 

Referenssit

Dirikan asuinkortteli Helsingin Kalasatamassa

Kalasataman Dirika

Helsingin Kalasatamaan valmistunut, neljästä asuinkerrostalosta muodostuva Dirika-kortteli on valmis. Fira Oy:n KVR-urakkana toteuttaman hankkeen tuloksena 4–7 -kerroksisiin taloihin valmistui yhteensä 146 asuntoa. Ramboll toimi rakenne- ja elementtisuunnittelusta vastaavana konsulttina.

Satamarannan masto

Satamarannan Masto

Yli 50-metrinen Satamarannan Masto on Oulun Toppilansalmen uuden asuinalueen maamerkki. Kahdessa vaiheessa toteutettavan asuinrakennuskohteen ensimmäinen vaihe valmistui elokuussa 2017. Toisen vaiheen suunnittelu on käynnistymässä Rambollin vastatessa rakennesuunnittelusta molemmissa vaiheissa.

Pyynikin Trikoo

KOy Pyynikin Trikoo

Tampereen Pyynikinharjun kupeessa Pyhäjärven rannalla sijaitsee 1900-luvun alkupuolella rakennettu Pyynikin Trikoon teollisuusalue. Alue on päässyt vuosien saatossa pahasti rapistumaan ja tullaan peruskorjaamaan kokonaisuudessaan. Osana kehityshanketta muutetaan kaksi teollisuuskiinteistöä korkealaatuisiksi asuinkohteiksi, Tampereen Pyynikin Patruunaksi ja Mestariksi.

Näytä tämän palvelun kaikki projektit

Espoo, pääkonttori

Espoo, pääkonttori
PL 25, Itsehallintokuja 3
FI-02601 Espoo
Tel:020 755 611 - Fax 020 755 6201

Mail: info@ramboll.fi

Other sites

Other sites