Hotellit ja lomanviettopaikat

Hotellien ja lomanviettopaikkojen suunnittelussa yhdistyvät kaksi keskeistä tavoitetta: olla mieleenpainuva majoittumispaikka ja toimia vetovoimaisena maamerkkinä houkutellen kohteeseen kävijöitä. 

Ota yhteyttä

Sirpa Lindholm

Sirpa Lindholm

Johtaja, kiinteistökehitys, Espoo
P: +358 50 483 5165

Reijo Sandberg

Hankekehitysjohtaja, rakennetekniikka
P: +358 40 5703171

Ramboll yhdistää maailmanluokan asiantuntemuksensa ja syvällisen ymmärryksensä paikallisista oloista erilaisissa, kohdetta kunnioittavissa hotelli- ja majoitustilahankkeissa.

Asiakkaamme hyötyvät maailmanluokan osaamisestamme. Meillä on hotellien suunnitteluun erikoistunut tiimi, joka perehtyy jatkuvasti alan parhaisiin käytäntöihin ja uusimman teknologian integrointiin projekteissa.

Asiantuntijoistamme koostuva monialainen tiimi edustaa tarvittavia suunnittelualoja, kuten talotekniikka- ja sähkösuunnittelijoita, arkkitehtejä ja rakennesuunnittelijoita, palotekniikan erikoisosaajia, akustiikan asiantuntijoita ja ympäristöön erikoistuneita osaajia. Yhteinen tavoitteemme on suunnitella ja toteuttaa persoonallisia rakennuksia ja tehokasta infrastruktuuria palvelemaan matkailu- ja vapaa-ajan liiketoimintoja. Useat hotellihankkeet edustavat korkeaa rakentamista, mistä Rambollilla on todella vahva kansainvälinen kokemus noin 200 referenssihankkeen myötä.

Uusimpien teknologioiden integrointi hankkeeseen

Edistyksellisellä teknologialla on ollut keskeinen merkitys hotellien energiaratkaisuille yli 30 vuoden ajan. Lähes kaikki hotellit toimivat ympäri vuorokauden jokaisena viikonpäivänä. Näin hotellit ovat myös merkittäviä energiankuluttajia. Hotellin jatkuva käyttö yhdistyy hyvin uusiutuvien energialähteiden käyttöön. Tarkoituksenmukaisesti valittujen uusiutuvien energiamuotojen ja teknologioiden ansioista käyttökustannuksissa voidaan säästää merkittävästi. Suunnittelijamme ovat kehittäneet innovatiivisia ratkaisuja hotellien käyttökustannusten minimoimiseksi. He ovat esimerkiksi vastanneet suurimman maalämpöpumppua hyödyntävän ratkaisun suunnittelusta hotellihankkeissa Englannissa.

Asiakaskokemuksen ymmärtäminen johtaa suunnittelua

Asiakaskokemuksen kokonaisvaltainen ymmärtäminen ohjaa suunnitteluamme. Pidämme tavoitteena hyvää asiakaskokemusta koko oleskelun ajan, aina varauksen tekemisestä hotellihuoneen luovuttamiseen saakka. Ymmärrys kävijöiden tarpeista korostuu talotekniikan, sähkö- ja LVIA-suunnittelualojen ratkaisuissa. Ennakoimme suunnittelussa asiakkaan kokemia ympäristöolosuhteita hänen liikkuessaan hotellin tiloissa. Näin pyrimme varmistamaan, että lämpötila, kosteus, äänen taso ja valaistus ovat miellyttäviä rakennuksen kaikissa tiloissa.

Matkailijat eivät myöskään halua käyttää lyhyttä oleskeluaikaansa hotellissa tutustumalla monimutkaisiin valojen, lämmityksen, ilmanvaihdon tai muiden ohjausjärjestelmien käyttöön. Taloteknisen suunnittelijan vastuulla on, että ohjausjärjestelmien käyttö on helppoa. Lämmintä vettä on saatavilla vaivattomasti ja riittävästi. Rakennuksen rakenteiden akustiikka varmentaa rauhallisen levon yöaikaan huoneessa. Suunnittelijamme tekevät työtään myös näiden hotellien ja lomaviettopaikkojen käyttökokemusta parantavien tavoitteiden puolesta.

Projektit

Solo Sokos Hotel Torni Tampere avattiin lokakuussa 2014. Hotellin sähkö- ja telesuunnittelusta vastasi Ramboll.

Tampereen Tornihotelli

Tampereen uusi maamerkki, veistoksellinen Hotelli Torni Tampere kohottautuu 88 metrin korkeuteen ja on tällä hetkellä Suomen korkein hotelli- ja liikerakennus. Ramboll suunnitteli kohteen sähkö-, tele- ja turvajärjestelmät.

Powerpark Härmä

Powerpark-huvipuiston rakennesuunnittelu

Ramboll oli mukana Powerpark-huvipuiston rakenne-, elementti-, konepaja- ja rakennussuunnittelussa.

St. George

Hotelli St. George

Helsingin keskustaan avattiin vuoden 2018 keväänä uusi luksusluokan hotelli. Historiallisesti arvokas rakennus on alkujaan 1800-luvulta ja on viime vuosina toiminut toimistorakennuksena. Ramboll vastasi Yrjönkadulla sijaitsevan hankkeen rakennuttajakonsultin tehtävistä kehitys-, suunnittelu- ja toteutusvaiheessa sekä rakennesuunnittelusta.

Näytä tämän palvelun kaikki projektit

Espoo, pääkonttori

Espoo, pääkonttori
PL 25, Itsehallintokuja 3
FI-02601 Espoo
Tel:020 755 611 - Fax 020 755 6201

Mail: info@ramboll.fi

Other sites

Other sites