Koulut ja oppilaitokset

Koulut ja oppilaitokset ansaitsevat puitteet, jotka ovat turvallisia ja terveellisiä ja edistävät oppimista ja opetustyötä. Korkealuokkaisen asiantuntijuutemme avulla mahdollistamme tilaajan tavoitteet eri näkökulmista, kuten kustannus, kestävä kehitys sekä toiminnallisuus.

Pudasjärven hirsikampus

Ota yhteyttä

Reijo Sandberg

Hankekehitysjohtaja, rakennetekniikka
P: +358 40 5703171

Arkkitehdeillämme, suunnittelijoillamme ja konsulteillamme on monipuolinen kokemus ohjelmoinnista, suunnittelusta sekä erilaisten koulu- ja opiskelurakennusten sekä -tilojen rakenteellisista ja toiminnallisista ratkaisuista, olipa kyseessä uusi tai kunnostettava kohde. 

Kustannustehokkaat, kestävän kehityksen mukaiset koulut ja oppilaitokset

Panostamme hankkeen kustannustehokkuuteen ja rakennuksen käyttövarmuuteen, helppokäyttöisyyteen sekä helppoon huollettavuuteen. Ramboll edistää hankkeissaan myös kestävää kehitystä, kuten energiatehokkuutta, edistyksellisten energialähteiden hyödyntämistä ja tilojen muunneltavuutta. Terve Talo -koordinoinnin avulla pyrimme varmistamaan terveellisen ja turvallisen rakennuksen myös mm. sisäilman laadun ja kosteudenhallinnan osalta.

Arvotamme kiinteistön käyttäjien tarpeita ja toiveita 

Jotta oppimisympäristöt ovat innovatiivisia, niiden suunnittelun tulee perustua loppukäyttäjien hyvään ymmärtämiseen. Siksi toimimme saumattomassa yhteistyössä loppukäyttäjien, hankintapäätöksistä vastaavien, oppilaitosten edustajien ja oppimista edistävien tahojen kanssa. Haluamme oppia itsekin lisää innostavista, huomisen tarpeisiin tehdyistä oppimisympäristöistä. Uutta on se, että konseptien muuntojoustavuus on korostunut. Tämä asettaa suunnittelulle omat haasteensa, mitkä olemme tunnistaneet ja mihin olemme valmiit vastaamaan.

Referenssit

Visualisointikuva Juvan elinkaarikampuksesta

Juvan elinkaarikampus

Juvalle rakennetaan uusi kampus elinkaarihankkeena. Rakennustyöt alkavat vuonna 2019 ja uudet tilat otetaan käyttöön vuoden 2021 alusta. Ramboll toimi hankkeessa Juvan kunnan teknisenä neuvonantajana kilpailutuksen aikana.

Rakokiven monitoimitalo c Arkkitehdit von Boehm Renell Oy

Rakokiven monitoimitalo

Nastolan Rakokiveen rakennetaan uusi betonirakenteinen monitoimitalo, jonne tulee alakoulun ja 1–9 luokkien lievästi kehitysvammaisten opetuksen lisäksi kirjasto, päiväkoti ja Lahden Aterian tuotantokeittiö.

Pudasjärven hirsikampus

Pudasjärven hirsikampus

Ramboll toimi elinkaarimallilla rakennetun maailman suurimman hirsisen rakennuskompleksin rakennuttajakonsulttina sekä ylläpidon asintuntijatehtävissä.

Lempäälän Tredu

Tampereen seudun ammattiopisto Tredun Lempäälän toimipiste saa peruskorjauksen yhteydessä kokonaan uuden laajennusosan. Ramboll toteuttaa kohteen rakennesuunnittelun.

Myllypuron kampus

Metropolia ammattikorkeakoulun Myllypuron kampus

Metropolia Ammattikorkeakoulun uusi kampus rakennettiin Helsingin Myllypuroon. Ramboll toimii jättihankkeen rakennuttajakonsulttina.

Kaisaniemen ala-aste, Helsinki

Kaisaniemen ala-asteen peruskorjaus

Kaisaniemen ala-asteen koulu, Helsingin kaupungin toimivista kouluista toiseksi vanhin, oli puolentoista vuoden ajan työmaana. Tänä aikana rakennuksen vanhat rakenteet kunnostettiin ja talotekniikka nykyaikaistettiin. 

Parkanon uusi koulukampus

Parkanon uusi koulukampus

Ramboll toimi elinkaarihankkeena toteutettavan koulukampuksen hankintavaiheessa teknisenä neuvonantajana ja toteutusvaiheessa tilaajan edunvalvojana.

©SAMK

Satakunnan ammattikorkeakoulun Porin kampus

Satakunnan ammattikorkeakoulun uusi yli 4000 opiskelijan kampus avattiin Porin keskustaan keväällä 2017. Vuoden kaupunkitekonakin palkittu kampus kokoaa yhteen kaikki SAMKin toiminnot Porin alueella. Ramboll vastasi hankkeen rakennuttamisen ja rakennusteknisen valvonnan lisäksi kohteen rakenne- ja geosuunnittelusta, laserkeilauksesta, kustannuslaskennasta ja toiminnallisen palomitoituksen tarkastuksesta.

Näytä tämän palvelun kaikki projektit

Espoo, pääkonttori

Espoo, pääkonttori
PL 25, Itsehallintokuja 3
FI-02601 Espoo
Tel:020 755 611 - Fax 020 755 6201

Mail: info@ramboll.fi

Other sites

Other sites