Liiketilat ja kauppa

Vähittäiskaupan liiketilojen kiinteistökehittäminen ja suunnittelu edellyttävät sekä kykyä ajatella uudella tavalla että esteettistä tavoitteellisuutta, jotta tuloksena on luova, raikas, yksilöity ja kaupallisesti onnistunut kokonaisuus

Ratinan kauppakeskus Tampereella

Ota yhteyttä

Sirpa Lindholm

Sirpa Lindholm

Johtaja, kiinteistökehitys, Espoo
P: +358 50 483 5165

Mikko Väisänen

Kiinteistökehitysjohtaja
P: +358 (40) 3577650

Tiedämme, kuinka tuoda kaupallista ja sosiaalista lisäarvoa hankkeisiin, tiloihin ja rakennuksiin huolellisen suunnittelun ja toteutuksen avulla. 

Arvon luominen ymmärtämällä asiakkaidemme tarpeita

Tämän päivän kauppakeskuksissa ja kohtaamispaikoissa yhdistyvät useat eri lailla houkuttavat asiat, jotka täyttävät kävijöiden muuttuvia tarpeita. Uudenlaiset kaupalliset kokonaisuudet sisältävät paitsi kauppakeskuksen, myös kulttuuri- ja vapaa-ajan toimintoja, toimistoja, julkisia palveluja sekä asuntoja. Kauppakeskusten vetovoima perustuukin toimintojen uudenlaiseen yhdistämiseen ja helppoon saavutettavuuteen.

Jokainen suunnitteluhanke on erilainen. Siksi analysoimme huolellisesti kohteeseen liittyvät tarpeet ja suunnittelemme kohteen vastaamaan ja ylittämään kävijöiden odotukset. Kuuntelemme tarkasti tilojen käyttäjiä, vuokralaisia, asiakkaita ja kävijöitä varmistaen näin kohteen suosion pitkälle tulevaisuuteen. 

Monialaista suunnittelua ja kiinteistökehittämistä vähittäiskaupan tarpeisiin

Olemme vähittäiskaupan, kauppakeskusten ja liiketilojen toimintojen lisäksi mukana myös esimerkiksi majoittumista ja asumista sisältävissä uudenlaisissa keskustahankkeissa. Osaavana, monipuolisena kiinteistökehittämisen kumppanina analysoimme erilaiset sijainnit, tuemme kaavoitusprosessissa ja teemme tarvittaessa alustavat kannattavuus- ja rahoitusanalyysit.  

Monialaiset palvelumme kattavat lisäksi suunnittelualat, joita tarvitaan vähittäiskaupan, hotellien, asumisen ja palveluiden tilojen rakentamiseen, korjausrakentamiseen tai muutostöihin. Kokoamme suunnittelutiimin siten, että se edustaa juuri kyseisessä hankkeessa tarvittavaa asiantuntemusta – kuten tilojen tietomallinnus, rakennesuunnittelu, talotekninen suunnittelu aina sisätilojen suunnitteluun asti. Suunnittelemme toimivia ja tyylikkäitä ratkaisuja, joita tilan omistajat, vuokraajat ja ostoksilla kävijät arvostavat.

Digitaaliset palvelumme auttavat asiakkaitamme kiinteistön hallinnassa. Ramboll Circle esimerkiksi kokoaa ja avaa käyttöön kiinteistöön liittyvät tiedot ylläpitoon, raportointiin ja tilojen vuokraukseen liittyvissä asioissa. Yhteistyömme asiakkaidemme kanssa jatkuu kiinteistöjen ja tilojen valmistuttua, jotta jatkossa mahdollisesti tehtävät muutokset tai laajennukset onnistuvat suunnitelmallisesti. 

 

Referenssit

Kasarmikatu 21

Helsingin Kasarmikadulla on uudisrakennuksena toteutettu liikerakennus. Rambollaisten käsialaa on muun muassa hankkeen rakennesuunnittelu sekä kohteen teknisen due diligencen laadinta ja monitorointipalvelut.

Kalasatama REDI

Redin talotekninen suunnittelu

Helsingin Kalasatamaan nousee tulevaisuudessa kantakaupungin suurimmasta kauppa- ja elämyskeskuksesta muodostuva tornitaloalue REDI. Ramboll suunnittelee talotekniset järjestelmät kaikkiin REDIn rakennuksiin.

Tripla Pasilassa

Tripla

Helsingin Pasilaan vaiheittain valmistuva Tripla on yksi Suomen haasteellisimmista rakennushankkeista. 

 

Kuopion kaupallinen selvitys

Ramboll toteutti Kuopion kaupungin toimeksiannosta selvityksen, jossa arvioitiin Matkukseen  ja Päivärannan alueelle toteutuneiden vähittäiskaupan suuryksiköiden vaikutuksia erityisesti Kuopion keskustaan ja lähipalveluihin.

Kauppakeskus Ainoa Tapiolassa Espoossa

Kauppakeskus Ainoa

Espoon Tapiolaan on rakentunut laaja kaupan, kulttuurin ja julkisten palvelujen verkosto, jonka kaupallinen sydän on kauppakeskus AINOA. Se sijaitsee liikenteen solmukohdassa ja kauppakeskuksesta on suora yhteys Tapiolan metroasemalle sekä yhdelle Suomen vilkkaimmista joukkoliikenneterminaaleista. 

Liikekeskus Westeri

Tampereen Tesomalle avattiin uusi liikekeskus keväällä 2018. Ramboll vastasi hankkeen rakennuttamisesta ja valvonnasta. Lisäksi toimimme projektin turvallisuuskoordinaattorina. Hanke toteutettiin projektinjohtourakkana.

Näytä tämän palvelun kaikki projektit

Espoo, pääkonttori

Espoo, pääkonttori
PL 25, Itsehallintokuja 3
FI-02601 Espoo
Tel:020 755 611 - Fax 020 755 6201

Mail: info@ramboll.fi

Other sites

Other sites