Kestävä rakentaminen

Rakennetun ympäristön ja kiinteistöjen osuus energiankulutuksesta, kasvihuonekaasupäästöistä, raaka-aineiden ja veden kulutuksesta sekä jätteiden syntymisestä on merkittävä. 

Ota yhteyttä

Kari Hiltunen

Johtaja, Kiinteistökonsultointi
P: +358 50 560 9756

Kestävän kehityksen mukaiset ratkaisut huomioivat ympäristövaikutusten lisäksi taloudelliset ja sosiaaliset vaikutukset. Niiden avulla voidaan edistää mm. työturvallisuutta, käyttäjien viihtyvyyttä, paikallisyhteisön vuorovaikutusta, toimitusketjun vastuullisuutta ja hyvää hallintotapaa.

Yli 100 asiantuntijaa apunasi

Rambollin yli 100 pätevöitynyttä asiantuntijaa niin Suomessa kuin ulkomaillakin avustavat asiakasta hankkeiden ympäristö- ja elinkaarinäkökulmien tunnistamisessa ja tavoitteiden määrittämisessä, sopivimpien työkalujen valinnassa, suunnittelun ja rakentamisen ohjauksessa sekä tavoitteiden toteutumisen varmistamisessa. Osaamisemme kattaa esim. toimisto-, liiketila-, hotelli-, koulu-, sairaala-, datakeskus-, teollisuus- ja asuntohankkeet.

Vastuullisuusnäkökulmien laaja-alaisella huomioimisella yrityksissä minimoidaan riskejä, tunnistetaan liiketoimintamahdollisuuksia, tehostetaan toimintaa, parannetaan mainetta ja vastataan yhteiskunnan tarpeisiin. Vastuullinen yritys näkee kestävän kehityksen toimintansa edellytyksenä. 

Esimerkkejä palveluistamme rakennushankkeisiin

Esimerkkejä palveluistamme vastuullisuuden johtamiseen yrityksissä

  • Vastuullisuusstrategiat ja -ohjelmat
  • Olennaisuusanalyysit ja sidosryhmäselvitykset
  • Vastuullisuusraportointi (esim. GRI, INREV, EPRA)
  • Kiinteistö- ja infra-alan yritysten ja rahastojen GRESB -konsultointi
  • Toimitusketjujen vastuullisuuden kehittäminen
  • Ympäristöjohtamisjärjestelmät (ISO 14001)
  • ESG Due Diligence -arvioinnit

Ramboll on World Green Building Council:in ja Green Building Council Finlandin sekä vastuullisuusverkosto FIBS:in jäsenyritys.

 

Julkaisut

Sustainable Buildings Market Study 2021

Sustainable Buildings Market Study on vastuullisen kiinteistöliiketoiminnan ja vihreän rakentamisen tilaa ja trendejä kartoittava tutkimus. Joka toinen vuosi toteutettava tutkimus julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 2008 nimellä Green Market Study. 


Tutustu Sustainable Buildings Market Study 2021 -raporttiin

Tutustu Rambollin vastuullisuusraporttiin

Digitaalisesta vuosikertomuksestamme voit lukea myös Rambollin vastuullisuustyöstä ja siitä, miten edistämme yrityksenä kestävän kehityksen toteutumista. 


Tutustu Rambollin digitaaliseen vuosikertomukseen

Projektit

Sipoon logistiikkakeskus c) Lentokuva Vallas Oy

S-ryhmän Sipoon logistiikkakeskus

Kun S-ryhmä ryhtyi vuonna 2012 valmistelemaan Sipoon Bastukärriin jättimäistä päivittäistavaran logistiikkakeskustaan, Ramboll oli alusta lähtien mukana. Jättihanke valmistui huolellisesti suunniteltuna ja toteutettuna sovitussa aikataulussa ja laaditun budjetin mukaisesti. 

Ramboll Village

Rambollin uusi monitoimitila eli Ramboll Village on korkealaatuinen, turvallinen ja inspiroiva työympäristö yli tuhannelle rakennetun ympäristön parissa toimivalle asiantuntijallemme. Moderni ja energiatehokas toimitalo sijaitsee Turunväylän ja Kehä I:n läheisyydessä, osoitteessa Itsehallintokuja 3.   

 

Kasarmikatu 21

Helsingin Kasarmikadulla on uudisrakennuksena toteutettu liikerakennus. Rambollaisten käsialaa on muun muassa hankkeen rakennesuunnittelu sekä kohteen teknisen due diligencen laadinta ja monitorointipalvelut.

Telia Helsinki Data Center

Tietoliikennepalveluita tarjoava Telia on rakentanut Helsinkiin Pohjoismaiden suurimman, kaikille yrityksille ja organisaatioille palveluja tarjoavan datakeskuksen. Ramboll on ollut hankkeessa laaja-alaisesti mukana, vastaten muun muassa rakennuttamisesta ja valvonnasta.  

Pohjoismainen yhteistyö Genestan kanssa

Ramboll auttaa Genestan rahastoja kiinteistöjen ympäristövaikutusten minimoimisessa ja vastuullisessa kiinteistöjohtamisessa kaikissa Pohjoismaissa.

Näytä tämän palvelun kaikki projektit

Espoo, pääkonttori

Espoo, pääkonttori
PL 25, Itsehallintokuja 3
FI-02601 Espoo
Tel:020 755 611 - Fax 020 755 6201

Mail: info@ramboll.fi

Other sites

Other sites