LVIA-suunnittelu

Rambollin LVIA-suunnitteluun erikoistuneet suunnittelijat mahdollistavat ratkaisut, joilla varmistetaan tehokas rakentamisen prosessi ja kiinteistön älykäs sekä muuntojoustava toiminta koko sen elinkaaren ajan. 

Ota yhteyttä

Teppo Tulokas

Johtaja, LVIA-tekniikka
P: +358 40 829 6499

Juhana Mikkola

Yksikönpäällikkö, LVIA-tekniikka
P: +358 40 074 3228

Janne Yli-Tokola

Yksikönpäällikkö, LVIA-tekniikka Pohjois-Suomi, sairaalahankkeet koko Suomi
P: +358 44 598 4995

Markus Tuovinen

Yksikönpäällikkö, LVIA- ja SPR-tekniikka Espoo, Seinäjoki, Lahti
P: +358 40 529 0255

Arto Mettälä

Yksikönpäällikkö
P: +358 50 4120726

Mika Haikarainen

Projektipäällikkö, sairaaloiden tekniset järjestelmät ja KSL
P: +358 400 587 382

Asiantuntevaa LVIA-suunnittelua

Lämmitys, ilmanvaihto ja puhdas sisäilma ovat tärkeitä asioita ihmisten hyvinvoinnin ja terveyden kannalta. LVIA-suunnittelukohteemme ovat tyypillisesti vaativia toimisto-, liike- ja kokoontumistiloja, erikoisrakennuksia kuten datakeskukset, julkisia rakennuksia kuten terveydenhuollon kiinteistöt ja oppilaitokset sekä asuinrakennuksia.

Hyödynnämme suunnittelussa tieto- ja simulointimallintamisen erikoisosaajiamme. Yhdessä rakennusfysiikan erikoisasiantuntijoidemme kanssa varmistamme ratkaisujen kokonaistoimivuuden ja sisäilman terveellisyyden niin uudisrakennuskohteissa kuin haasteellisissa peruskorjauskohteissa. LVIA-tekniikan suunnittelun toteutamme aina tietomallintamalla siten, että kaikkien teknisten järjestelmien asennettavuus on varmistettavissa 3D-mallista.  

LVIA-suunnittelun palveluumme sisältyvät mm.

  • LVIA-järjestelmien suunnittelu
  • Jäähdytysjärjestelmien suunnittelu
  • Automaatiojärjestelmät
  • Energiajärjestelmät 
  • Sprinklerisuunnittelu
Rambollin 200 LVIA-asiantuntijaa ovat palveluksessasi ympäri Suomen. Näin pystymme tarjoamaan kattavat ja integroidut palvelut eri kokoluokan uudis- ja korjausrakentamisen hankkeisiin, liikerakennuksista sairaaloihin sekä erikoisrakennuksiin. Kotimaista osaamistamme täydentävät Rambollin talotekniset asiantuntijat eri puolilla maailmaa. Saamme tietotaitoa ja kokemuksia muissa maissa toteutetuista vastaavista rakennuksista ja niiden taloteknisistä ratkaisuista sekä innovaatioista hankkeesi hyödyksi.
 

Sairaalalaitesuunnittelu

Kiinteiden sairaalalaitteiden suunnittelu sisältää terveydenhoitoalan laitehankintoihin liittyvän teknisen suunnittelun, laitevaihtoehtojen vertailun ja ostotoimen tukemisen.
Kiinteästi asennettavat sairaalalaitteet liittyvät rakennuksen taloteknisiin järjestelmiin. Asiantuntijamme huomioivat suunnittelussa kokonaisuuden toimivuuden ja eri järjestelmien keskinäiset vaatimukset varmistaen saumattomasti toimivan lopputuloksen.
Kiinteiden sairaalalaitteiden suunnittelussa tärkeää on ymmärtää loppukäyttäjän tarpeet ja aikaansaada sellainen toiminnallinen kokonaisuus, joka tilankäytön tehokkuuden lisäksi huomioi työntekijöiden ergonomian ja hyvinvoinnin. Kuuntelemme asiakkaan tarpeet ja toiveet ja yhdessä loppukäyttäjän kanssa pyrimme luomaan mielekkään työympäristön sairaalamaailmaan. Hyväksikäyttäen alan viimeisimpiä innovaatioita seulomme pois vanhat huonoiksi toimintakonsepteiksi havaitut ratkaisut. Asiakkaidemme kokemuksista oppimalla pyrimme jatkuvasti kehittämään tätä poikkitieteellistä, nopeasti kehittyvää alaa siten, että tekniikan ja lääketieteen viimeisin osaaminen saadaan aina yhdistettyä.

Tutustu referensseihimme

Kauppakeskus Lippulaiva

Ramboll vastaa kauppakeskus Lippulaivan ja asuintalojen LVIA-, sähkö- ja sprinklerisuunnittelusta.

Helsingin Olympiastadionin peruskorjaus

Olympiastadionin LVIA-ja sähkösuunnittelu

Ramboll vastaa Olympiastadionin perusparannuksen LVIA- ja sähkösuunnittelusta sekä toimii samalla koko hankkeen talotekniikan pääsuunnittelijana.

Amos Rex

Amos Andersonin taidemuseon LVIAS-suunnittelu

Amos Andersonin taidemuseo saa uudet tilat Lasipalatsista Helsingin ydinkeskustasta. Ramboll toteuttaa kohteen LVIAS-suunnittelun.

Tampereen Kansi ja Areena

Tampereen ratapihan päälle rakennettava Kansi ja Areena yhdistää samaan rakennuskompleksiin asuntoja, hotellin, mittavan jääkiekkoareenan ja avaria tiloja kulttuuri- sekä messutapahtumille. SRV Rakennus Oy:n jättihanke on erittäin vaativa sekä suunnittelun että toteutuksen näkökulmasta.

Kalasatama REDI

Redin talotekninen suunnittelu

Helsingin Kalasatamaan nousee tulevaisuudessa kantakaupungin suurimmasta kauppa- ja elämyskeskuksesta muodostuva tornitaloalue REDI. Ramboll suunnittelee talotekniset järjestelmät kaikkiin REDIn rakennuksiin.

Tripla Pasilassa

Tripla

Helsingin Pasilaan vaiheittain valmistuva Tripla on yksi Suomen haasteellisimmista rakennushankkeista. 

 

Technopolis ©L Arkkitehdit

Technopolis Ydinkeskusta

Technopoliksen Oulun keskustassa sijaitsevan kampuksen laajennus valmistui alkuvuodesta 2020. Uudisrakennus lähes tuplasi toimitilojen määrän korttelissa.

Ramboll Village

Rambollin uusi monitoimitila eli Ramboll Village on korkealaatuinen, turvallinen ja inspiroiva työympäristö yli tuhannelle rakennetun ympäristön parissa toimivalle asiantuntijallemme. Moderni ja energiatehokas toimitalo sijaitsee Turunväylän ja Kehä I:n läheisyydessä, osoitteessa Itsehallintokuja 3.   

 

Lastensairaala © Kuvatoimisto Kuvio Oy

Uusi lastensairaala

Uusi lastensairaala otettiin käyttöön syyskuussa 2018 Helsingin Meilahdessa. Vaativan erikoissairaanhoidon lastensairaala hoitaa lapsia kaikkialta Suomesta.

Luontokeskus Haltia ©Kuvatoimisto Kuvio Oy

Suomen luontokeskus Haltia

Suomen luontokeskus Haltia on suomalaisen luonnon erityispiirteisiin perustuva elämyksellinen näyttely-, tieto- ja tapahtumakeskus, jonka avajaisia vietettiin vuonna 2013. Ramboll vastasi Nuuksion kansallispuiston vieressä sijaitsevan keskuksen LVI-suunnittelusta, rakennuttamisesta ja valvonnasta.

Pihlajamäen pumppaamon saneeraussuunnittelu

Pihlajamäen pumppaamo on vuonna 1987 valmistunut Helsingin Pihlajamäessä sijaitseva jätevesipumppaamo. Pumppaamo on yksi Suomen suurimmista jätevedenpumppaamoista ja se sijaitsee kallion sisässä noin 55 m syvyydessä.

Arkadiankatu © Tengbom

Arkadiankatu 4-6, toimistorakennus

Ramboll oli mukana Arkadiankadulla Helsingin ytimessä sijaitsevan toimisto- ja liikerakennuksen peruskorjauksessa. Vuonna 1977 suunniteltu talo peruskorjattiin kokonaan kahdessa eri vaiheessa. Ensimmäisessä vaiheessa Ramboll vastasi hankkeen LVIAJ-suunnittelusta. Toisessa vaiheessa vastasimme rakennuttamisesta ja valvonnasta sekä turvallisuuskoordinaattorin tehtävistä.

Näytä tämän palvelun kaikki projektit

Espoo, pääkonttori

Espoo, pääkonttori
PL 25, Itsehallintokuja 3
FI-02601 Espoo
Tel:020 755 611 - Fax 020 755 6201

Mail: info@ramboll.fi

Other sites

Other sites