Palotekninen suunnittelu

Paloteknisessä suunnittelussa yhdistyvät tieteellinen tieto tulipalon syttymisestä, leviämisestä, hallinnasta ja sammutuksesta ihmisten käytökseen tulipalotilanteissa. Näiden tietojen pohjalta luodaan suunnitelma ihmisten, omaisuuden ja ympäristön suojelemiseksi tulipalon aiheuttamilta onnettomuuksilta ja menetyksiltä. 

Ota yhteyttä

Juho Ruotanen, Ramboll Finland Oy , palotekninen suunnittelu

Juho Ruotanen

Ryhmäpäällikkö, palotekninen suunnittelu
P: +358 400 156 764
M: +358 400 156 764

Autamme asiakkaitamme paloteknisen suunnittelun avulla hallitsemaan riskejään taloudellisesti ja tehokkaasti. Toiminnallisessa paloturvallisuussuunnittelussa hyödynnetään todellisista tulipaloista saatua tilastotietoa, analyysityökaluja ja tietoa ihmisten käyttäytymisestä. Kokemustemme mukaan näin voidaan saavuttaa sekä arkkitehtuuriset tavoitteet että parempi paloturvallisuustaso rakennuksissa kuin pelkkään lainsäädännön taulukkoarvoihin perustuvassa suunnittelussa. Rambollilla on monipuolista kokemusta erilaisten rakennusten paloteknisestä suunnittelusta, kuten esimerkiksi asuinrakennuksista, toimisto- ja liiketiloista, kouluista, urheilu- ja kokoontumistiloista sekä terveydenhuollon rakennuksista.

Paloteknisen suunnittelun ammattilaisemme tarjoavat asiantuntemustaan rakennushankkeen kaikissa vaiheissa. Palvelumme kattavat koko rakennushankkeen elinkaaren hankevaiheen riskien tunnistamisesta aina asiantuntijoidemme suorittamaan asennusten valvontaan ja työmaa-auditointeihin. Paloturvallisuuden parantaminen on myös tärkeä osa korjausrakennushankkeiden suunnittelua.

Kokonaisvaltaista paloteknistä suunnittelua

Palvelumme 

  • Paloturvallisuussuunnittelu 
  • Palontorjuntajärjestelmien suunnittelu – räätälöityjen ratkaisujen kehittäminen paloilmoitin- ja sammutusjärjestelmiin
  • Paloriskin arviointi – palosuojelustrategioiden laatiminen ja liiketoiminnan jatkuvuuden turvaaminen
  • Rakenteellinen palosuunnittelu – rakenteiden palonkestävyyden arviointi ja mahdollisten kustannussäästöjen tunnistaminen 
  • Tietomallinnus ja simulointi – tulen, savun ja lämmön vaikutusten tutkiminen sekä poistumisen simulointi 
  • Lupa-, tarjous- ja turvallisuusasiakirjat

Innovointi paloturvallisuustekniikassa

Tekniikka kehittyy ja alan parhaat käytännöt sekä lainsäädäntö muuttuvat jatkuvasti. Palosuunnittelussa ja riskienhallinnassa tuotamme asiakkaillemme lisäarvoa seuraamalla muutoksia ja innovaatioiden vaikutuksia paloturvallisuutta edistäviin ratkaisuihin eri puolilla maailmaa. Ylläpitääksemme ja kehittääksemme osaamistamme teemme aktiivista tutkimustyötä ja pidämme yhteyttä yliopistoihin, tutkimuslaitoksiin sekä teollisuuteen. Täydennämme myös tiimiämme säännöllisesti uudella ja monialaisella asiantuntemuksella. Kansainvälinen toimintaympäristömme tuo uusimman tiedon ratkaisujen muodossa asiakkaidemme käyttöön eri puolilla maailmaa.

 

Tutustu referensseihimme

©SAMK

Satakunnan ammattikorkeakoulun Porin kampus

Satakunnan ammattikorkeakoulun uusi yli 4000 opiskelijan kampus avattiin Porin keskustaan keväällä 2017. Vuoden kaupunkitekonakin palkittu kampus kokoaa yhteen kaikki SAMKin toiminnot Porin alueella. Ramboll vastasi hankkeen rakennuttamisen ja rakennusteknisen valvonnan lisäksi kohteen rakenne- ja geosuunnittelusta, laserkeilauksesta, kustannuslaskennasta ja toiminnallisen palomitoituksen tarkastuksesta.

Kalasatama REDI

Redin talotekninen suunnittelu

Helsingin Kalasatamaan nousee tulevaisuudessa kantakaupungin suurimmasta kauppa- ja elämyskeskuksesta muodostuva tornitaloalue REDI. Ramboll suunnittelee talotekniset järjestelmät kaikkiin REDIn rakennuksiin.

Technopolis ©L Arkkitehdit

Technopolis Ydinkeskusta

Technopoliksen Oulun keskustassa sijaitsevan kampuksen laajennus valmistui alkuvuodesta 2020. Uudisrakennus lähes tuplasi toimitilojen määrän korttelissa.

Näytä tämän palvelun kaikki projektit

Espoo, pääkonttori

Espoo, pääkonttori
PL 25, Itsehallintokuja 3
FI-02601 Espoo
Tel:020 755 611 - Fax 020 755 6201

Mail: info@ramboll.fi

Other sites

Other sites