Projektinjohto ja rakennuttaminen

Rambollilla on vuosien kokemus ja vahva osaaminen kiinteistöjen rakennuttamisesta ja erikokoisten hankkeiden projektinjohdosta. Ymmärrämme sekä kiinteistön omistajan (rakennuttajan) että vuokralaisen (käyttäjän) tarpeet ja tavoitteet.

Ota yhteyttä

Valtter Kari

Valtter Kari

Johtaja, projektinjohto ja kiinteistökonsultointi
P: +358 40 740 8370

Petri Hyttinen

Johtaja, kiinteistöprojektinjohto, pääkaupunkiseutu
P: +358 40 539 4918

Jyrki Mallius

Johtaja, kiinteistöprojektinjohto, aluetoiminta
P: +358 40 839 4556

Projektinjohtaminen palveluna

Monipuoliset rakennuttamispalvelumme kattavat kaiken kiinteistöstrategiasta, rakennuttamisen organisoinnista investointipäätöksen valmisteluun, projektinjohtoon, rakennustyömaan valvontaan sekä valmiin kohteen käyttöönoton tukeen ja takuuajan velvoitteiden hoitoon. Hallinnoimme projektia seuraten ja valvoen asiakkaan puolesta laatu-, aika- ja budjettitavoitteita.

Rakennuttajana toimiessamme vastaamme hankkeesta kokonaisuudessaan:

 • Esi- ja hankeselvitys
 • Hankesuunnittelu
 • Hankkeen aikataulutus
 • Suunnittelijoiden kilpailutus ja tilaajan avustaminen valinnassa
 • Suunnittelusopimusten laadinta ja suunnittelun ohjaus sekä suunnittelukokousten hoitaminen
 • Käyttäjäyhteistyöstä huolehtiminen
 • Urakoitsijoiden kilpailutus ja tilaajan avustaminen valinnassa
 • Urakkasopimusten laadinta ja urakkasuoritusten valvonta
 • Rakentamisen ohjaus tilaajan edunvalvojana sekä mm. työmaakokousten hoitaminen
 • Projektin kustannusohjaus ja -seuranta
 • Rakennustöiden valvonta
 • Hankkeen vastaan- ja käyttöönottoon liittyvät tehtävät
 • Takuu- ja haluttaessa käytönaikaiset tarkastukset

Monialaisia asiantuntijapalveluja

Rakennuttamisen ja projektinjohdon lisäksi saat kauttamme myös muut rakentamiseen liittyvät konsulttipalvelut, kuten ympäristösertifiointiin ja energia-asioihin liittyvät asiantuntijapalvelut. Palvelemme kiinteistöjen omistajia, kiinteistösijoittajia, vuokralaisia, rakennusliikkeitä sekä kiinteistöjen ja alueiden muita käyttäjiä.

Tarjoamme palveluitamme muun muassa seuraaville toimialoille

Hankkeen onnistunut toteutus

Uskomme, että hankkeen onnistumisen kannalta olennaista on toimiva yhteistyö omistajien, loppukäyttäjien, viranomaisten, suunnittelijoiden, urakoitsijoiden ja kehittäjien kanssa. Yhdistämällä projektin eri sidosryhmien laajan kokemuksen ja Rambollin syvällisen tietämyksen pystymme varmistamaan, että hanke on onnistunut kaikkien osapuolten näkökulmasta. 

Toimintamallimme on selvittää tarkasti asiakkaan tarpeet ja määrittää tavoitteet yhdessä heti hankkeen alusta alkaen. Näin pystymme työskentelemään tehokkaasti ja määrätietoisesti projektin kaikissa vaiheissa.

Alueelliset yhteystiedot

Referenssit

Oodi Helsinki

Keskustakirjasto

Monimuotoinen ja näyttävä Keskustakirjasto on rakenneteknisesti yksi vaativimmista hankkeista Suomessa.

Pudasjärven hirsikampus

Pudasjärven hirsikampus

Ramboll toimi elinkaarimallilla rakennetun maailman suurimman hirsisen rakennuskompleksin rakennuttajakonsulttina sekä ylläpidon asintuntijatehtävissä.

Oma SP stadion

OmaSP Stadion

Vuonna 2016 avattiin Seinäjoella Suomen ensimmäinen täysin katettu jalkapallostadion. OmaSP stadioniksi nimetty areena toimii paikallisen jalkapalloseura SJK:n kotipaikkana. Ramboll vastasi hankkeen rakennesuunnittelusta, aluesuunnittelusta ja rakennuttajakonsultin sekä kustannuslaskennan tehtävistä.

Telia Helsinki Data Center

Tietoliikennepalveluita tarjoava Telia on rakentanut Helsinkiin Pohjoismaiden suurimman, kaikille yrityksille ja organisaatioille palveluja tarjoavan datakeskuksen. Ramboll on ollut hankkeessa laaja-alaisesti mukana, vastaten muun muassa rakennuttamisesta ja valvonnasta.  

Liikekeskus Westeri

Tampereen Tesomalle avattiin uusi liikekeskus keväällä 2018. Ramboll vastasi hankkeen rakennuttamisesta ja valvonnasta. Lisäksi toimimme projektin turvallisuuskoordinaattorina. Hanke toteutettiin projektinjohtourakkana.

Keski-Suomen uusi sairaala Nova

Keski-Suomen keskussairaalan alueelle Jyväskylän Kukkumäkeen rakennettu uusi keskussairaala otti ensimmäiset potilaansa vastaan tammikuussa 2021. Ramboll oli hankkeessa mukana niin suunnittelussa kuin rakennuttamisessa.

Pyynikin Trikoo

KOy Pyynikin Trikoo

Tampereen Pyynikinharjun kupeessa Pyhäjärven rannalla sijaitsee 1900-luvun alkupuolella rakennettu Pyynikin Trikoon teollisuusalue. Alue on päässyt vuosien saatossa pahasti rapistumaan ja tullaan peruskorjaamaan kokonaisuudessaan. Osana kehityshanketta muutetaan kaksi teollisuuskiinteistöä korkealaatuisiksi asuinkohteiksi, Tampereen Pyynikin Patruunaksi ja Mestariksi.

Arkadiankatu © Tengbom

Arkadiankatu 4-6, toimistorakennus

Ramboll oli mukana Arkadiankadulla Helsingin ytimessä sijaitsevan toimisto- ja liikerakennuksen peruskorjauksessa. Vuonna 1977 suunniteltu talo peruskorjattiin kokonaan kahdessa eri vaiheessa. Ensimmäisessä vaiheessa Ramboll vastasi hankkeen LVIAJ-suunnittelusta. Toisessa vaiheessa vastasimme rakennuttamisesta ja valvonnasta sekä turvallisuuskoordinaattorin tehtävistä.

Näytä tämän palvelun kaikki projektit

Espoo, pääkonttori

Espoo, pääkonttori
PL 25, Itsehallintokuja 3
FI-02601 Espoo
Tel:020 755 611 - Fax 020 755 6201

Mail: info@ramboll.fi

Other sites

Other sites