Rakennesuunnittelu

Rakennesuunnittelun erikoisosaajamme etsivät yhteistyössä tilaajien, arkkitehtien ja teknisten suunnittelijoiden kanssa ratkaisuja, jotka mahdollistavat vaativimpienkin tavoitteiden toteutumisen käytännössä

Ota yhteyttä

 
Marita Mäkinen Ramboll Finland Oy

Marita Jokinen

Johtaja, rakennetekniikka
P: +358 50 5745 099

Aki Vuolio

Johtaja, Rakennetekniikka Etelä-Suomi
P: +358 41 510 2105

Jyrki Isokääntä

Johtaja, Rakennetekniikka Keski- ja Pohjois-Suomi
P: +358 400 548 947

Olemme ylpeitä voidessamme kehittää asiakkaillemme uudenlaisia innovatiivisia rakenteita ja olla edelläkävijä suunnittelualallamme. 

Kokonaisvaltainen lähestymistapa suunnitteluratkaisuihin

Alan edelläkävijänä rakennesuunnittelun asiantuntijamme ovat mukana vaativimmissa rakennushankkeissa. Tarjoamme laadukasta rakennesuunnittelua johtavana toimijana Suomessa yli 400 rakennesuunnittelijan voimin, ja asiakkaanamme hyödyt myös kansainvälisen verkostomme erikoisosaamisesta.

Hyvin tehty rakennesuunnittelu tuo kustannustehokkuutta rakentamiseen ja säästöjä koko rakennuksen elinkaaren ajalle. Suunnittelijoillemme tärkeintä on kehittää optimaalisia rakenteita, jotka täyttävät arkkitehtoniset, taloudelliset, ympäristölliset, tuotannolliset, logistiset ja rakenteelliset vaatimukset. Tämä vaatii taitoa, kokemusta ja paikallisten olojen perusteellista ymmärtämistä. 

Hallitsemme eri rakennustyypit sekä niiden erityispiirteet. Esimerkiksi sairaaloiden ja koulujen suunnittelu edellyttää rakennesuunnittelijalta vahvaa ymmärrystä loppukäyttäjien tarpeista, tilojen muuntojoustavuudesta sekä sisäilman laatuvaatimuksista. Asiantuntijamme tuntevat rakennusmateriaalien edut, rajoitteet ja mahdollisuudet, myös tuotannon ja asennettavuuden näkökulmista. Tarjoamme ammattitaitoista betoni-, teräs- ja puurakenteiden suunnittelua sekä rakenteiden tarkastuspalveluja.

Palveluvalikoimaamme kuuluvat myös rakenneratkaisuiden vaihtoehtotarkastelut mm. toiminnallisuuden ja kestävyyden näkökulmista. Lisäksi osaamisemme kattaa tehtävät aina rakennesuunnittelusta valmisosasuunnitteluun (esim. betonielementtien suunnittelu ja teräsrakenteiden konepajasuunnittelu).

Rakennesuunnittelun asiantuntemuksemme kattaa muun muassa

  • Korkeat rakennukset
  • Teräsrakenteet
  • Betonirakenteet
  • Liittorakenteet
  • Elementtirakenteet 
  • Jälkijännitetyt betonirakenteet
  • Puurakenteet
  • Lasirakenteet
  • Julkisivurakenteet

Käytämme kehittyneimpiä suunnitteluohjelmistoja, ja kehitämme käyttöön uusia silloin, kun saatavilla olevat ohjelmistot eivät täytä tarpeitamme. Hyödynnämme tietomallinnusta (Building Information Modelling, BIM) yhteistyössä asiakkaiden, arkkitehtien ja urakoitsijoiden kanssa. Tietomallinnuksen avulla varmistetaan suunnitelmien yhteensopivuus ja tarjotaan laadukasta lähtötietoa esimerkiksi määrälaskentaan, asennussuunnitteluun ja aikatauluttamiseen (4D/5D).

Hyödynnämme lisäksi parametrisen suunnittelun mahdollisuuksia suunnittelutyössä sekä asiakkaidemme konseptien edellyttämällä tavalla. Parametrisen suunnittelun avulla suunnitteluprosessit virtaviivaistuvat, koska parametrisoitua mallia muuttamalla nähdään muutokset myös rakenteisiin ja muutosten kustannusvaikutukset. Suunnittelijamme työskentelevät Tekla Structuresin ja Revitin lisäksi muilla alan edistyksellisimmillä työkaluilla. 

 

Lue lisää

Korkea rakentaminen

Tutustu korkean rakentamisen osaamiseemme. Lue lisää esitteestä.


Referenssit

Oodi Helsinki

Keskustakirjasto

Monimuotoinen ja näyttävä Keskustakirjasto on rakenneteknisesti yksi vaativimmista hankkeista Suomessa.

Lastensairaala © Kuvatoimisto Kuvio Oy

Uusi lastensairaala

Uusi lastensairaala otettiin käyttöön syyskuussa 2018 Helsingin Meilahdessa. Vaativan erikoissairaanhoidon lastensairaala hoitaa lapsia kaikkialta Suomesta.

Tampereen Kansi ja Areena

Tampereen ratapihan päälle rakennettava Kansi ja Areena yhdistää samaan rakennuskompleksiin asuntoja, hotellin, mittavan jääkiekkoareenan ja avaria tiloja kulttuuri- sekä messutapahtumille. SRV Rakennus Oy:n jättihanke on erittäin vaativa sekä suunnittelun että toteutuksen näkökulmasta.

Havainnekuva Tampereen Marriottista

Tampereen Marriott

Maailman suurin hotelliketju Marriott rakennuttaa ensimmäistä hotelliaan Suomessa Tampereelle. Tampere-talon välittömään läheisyyteen lokakuussa 2019 valmistuva hotelli parantaa Pohjoismaiden suurimman kulttuuri- ja kongressikeskuksen vetovoimaa entisestään. 

Satamarannan masto

Satamarannan Masto

Yli 50-metrinen Satamarannan Masto on Oulun Toppilansalmen uuden asuinalueen maamerkki. Kahdessa vaiheessa toteutettavan asuinrakennuskohteen ensimmäinen vaihe valmistui elokuussa 2017. Toisen vaiheen suunnittelu on käynnistymässä Rambollin vastatessa rakennesuunnittelusta molemmissa vaiheissa.

Kasarmikatu 21

Helsingin Kasarmikadulla on uudisrakennuksena toteutettu liikerakennus. Rambollaisten käsialaa on muun muassa hankkeen rakennesuunnittelu sekä kohteen teknisen due diligencen laadinta ja monitorointipalvelut.

Kauhavan pelastusasema

Ramboll on tehnyt Kauhavan uuden pelastusaseman rakenne-, konepaja- ja elementtisuunnittelun.

Löyly - ravintola, sauna, terassi, uimalaituri

Hernesaaren Löyly

Hernesaaren Löylyn rakennesuunnittelu on Rambollin käsialaa. Ramboll toteutti myös kohteen rantarakenteiden suunnittelun ja geosuunnittelun sekä teki maastotutkimuksia.

Powerpark Härmä

Powerpark-huvipuiston rakennesuunnittelu

Ramboll oli mukana Powerpark-huvipuiston rakenne-, elementti-, konepaja- ja rakennussuunnittelussa.

Tripla Pasilassa

Tripla

Helsingin Pasilaan vaiheittain valmistuva Tripla on yksi Suomen haasteellisimmista rakennushankkeista. 

 

Dirikan asuinkortteli Helsingin Kalasatamassa

Kalasataman Dirika

Helsingin Kalasatamaan valmistunut, neljästä asuinkerrostalosta muodostuva Dirika-kortteli on valmis. Fira Oy:n KVR-urakkana toteuttaman hankkeen tuloksena 4–7 -kerroksisiin taloihin valmistui yhteensä 146 asuntoa. Ramboll toimi rakenne- ja elementtisuunnittelusta vastaavana konsulttina.

Kaisaniemen ala-aste, Helsinki

Kaisaniemen ala-asteen peruskorjaus

Kaisaniemen ala-asteen koulu, Helsingin kaupungin toimivista kouluista toiseksi vanhin, oli puolentoista vuoden ajan työmaana. Tänä aikana rakennuksen vanhat rakenteet kunnostettiin ja talotekniikka nykyaikaistettiin. 

Näytä tämän palvelun kaikki projektit

Espoo, pääkonttori

Espoo, pääkonttori
PL 25, Itsehallintokuja 3
FI-02601 Espoo
Tel:020 755 611 - Fax 020 755 6201

Mail: info@ramboll.fi

Other sites

Other sites