Taide- ja kulttuurirakennukset

Taide- ja kulttuurirakennukset tarjoavat poikkeuksellisia elämyksiä. Upeimmista kulttuurirakennuksista tulee sijaintipaikkojensa maamerkkejä, kuten Amos Rex Helsingissä tai Helsingin keskustakirjasto Oodi.

Helsingin keskustakirjasto Oodi

Ota yhteyttä

Reijo Sandberg

Hankekehitysjohtaja, rakennetekniikka
P: +358 40 5703171

Nämä rakennukset ovat jo itsessään taideteoksia. Ne ovat arkkitehtuurisilta ja suunnitteluratkaisuiltaan mestariteoksia: rakentamisen huippua, haute couturea – ja usein suunnittelun sekä toteuttamisen näkökulmista haastavimpia rakennuksia rakentaa. Kulttuurirakennukset ovat usein myös sosiaalisia kokoontumispaikkoja, joten loppukäyttäjien kuunteleminen ja tarpeiden ymmärtäminen jo suunnittelun alkuvaiheessa on erityisen tärkeää. 

Kokonaisvaltainen lähestymistapa haasteiden ratkaisemiseen 

Kun rakennus on geometrialtaan, muodoltaan ja ratkaisuiltaan epätavallinen, se nostetaan ainutkertaisten rakennusten luokkaan. Taide- ja kulttuurialan rakennuksiin on mahdutettava käyttötarpeisiin mukautuvia esitys- ja kokoontumistiloja, ja samalla kiinteistön olisi täytettävä mm. huollettavuudelle, kuormitukselle, tärinälle ja kestävälle kehitykselle asetetut tavoitteet.

Suunnittelijamme ovat erikoistuneet integroituihin kokonaisuuksiin ja kokonaisvaltaiseen lähestymistapaan. Varmistamme jo suunnittelijoiden työpöydillä, että kokonaisuus on enemmän kuin osiensa summa. Samalla otamme huomioon sen, että kohdetta on voi helposti tarvittaessa uudistaa. Remontoitaessa kulttuurirakennukset ovat usein suojeltuja, mikä asettaa korjausten suunnittelulle ja toteuttamiselle erityisiä vaateita. Esimerkiksi talotekniikka täytyy usein piilottaa olemassa olevien pintojen alla. 

Enemmän kuin taloudellinen arvo 

Taide- ja kulttuurirakennukset ovat arvokkaita kulttuurihistoriaa täydentäviä kiinteistöjä, ja siksi kaupungit investoivat näihin julkisiin rakennuksiin. Ramboll on osallistunut lukuisiin taide- ja kulttuurirakennusten suunnittelu- ja rakennushankkeisiin museoista kirjastoihin, teattereihin ja konserttisaleihin. Toimintatapaamme kuvaa tiivis, luottamuksellinen yhteistyö arkkitehtien ja paikallisten, asiantuntevien kumppaneidemme kanssa.

Vaikutuksemme ulottuu pidemmälle kuin vain rakentamista tukevan, selkeän suunnitteluprosessin tarjoamiseen. Tartumme mielellämme taide- ja kulttuurihankkeiden sisältämiin ainutlaatuisiin mahdollisuuksiin ja rajoituksiin. Meidät tunnistetaan siitä, että tuotamme kulttuuri- ja taiderakennusten arvostusta lisääviä sekä kokonaisuutta palvelevia, kekseliäitä ratkaisuja.

 

Referenssit

Oodi Helsinki

Keskustakirjasto

Monimuotoinen ja näyttävä Keskustakirjasto on rakenneteknisesti yksi vaativimmista hankkeista Suomessa.

Amos Rex

Amos Andersonin taidemuseon LVIAS-suunnittelu

Amos Andersonin taidemuseo saa uudet tilat Lasipalatsista Helsingin ydinkeskustasta. Ramboll toteuttaa kohteen LVIAS-suunnittelun.

Gösta Serlachiuksen taidemuseon paviljonki c Timo Nieminen

Gösta Serlachiuksen taidemuseon paviljonki

Vuoden 2014 kesänä avattiin Gösta Serlachiuksen taidemuseon laajennusosa, paviljonki. Ramboll vastasi useita palkintoja voittaneen puurakennuksen geosuunnittelusta, rakennuttamisesta ja valvonnasta.

Allas Sea Pool

Ramboll toimi Helsinkiin rakennetun uniikin kylpylä- ja kulttuurikeskuksen pääurakan rakennuttamis- ja valvontatehtävissä sekä rakentamisteknisenä asiantuntijana.

Löyly - ravintola, sauna, terassi, uimalaituri

Hernesaaren Löyly

Hernesaaren Löylyn rakennesuunnittelu on Rambollin käsialaa. Ramboll toteutti myös kohteen rantarakenteiden suunnittelun ja geosuunnittelun sekä teki maastotutkimuksia.

Luontokeskus Haltia ©Kuvatoimisto Kuvio Oy

Suomen luontokeskus Haltia

Suomen luontokeskus Haltia on suomalaisen luonnon erityispiirteisiin perustuva elämyksellinen näyttely-, tieto- ja tapahtumakeskus, jonka avajaisia vietettiin vuonna 2013. Ramboll vastasi Nuuksion kansallispuiston vieressä sijaitsevan keskuksen LVI-suunnittelusta, rakennuttamisesta ja valvonnasta.

Näytä tämän palvelun kaikki projektit

Espoo, pääkonttori

Espoo, pääkonttori
PL 25, Itsehallintokuja 3
FI-02601 Espoo
Tel:020 755 611 - Fax 020 755 6201

Mail: info@ramboll.fi

Other sites

Other sites