Teollisuus ja tuotantolaitokset

Valmistava teollisuus on avaintekijä maailmantaloudessa – se luo asiat, joita tarvitsemme elääksemme, työskennelläksemme ja toimiaksemme kehittyneissä yhteiskunnissa. 

Ota yhteyttä

Edvard Wikberg

Global Services & Business Development Lead
M: +358 40 5604523

Asiantuntemuksemme ansiosta pystymme auttamaan asiakkaita toteuttamaan toimivia, käyttövarmoja, turvallisia ja viranomaismääräysten mukaisia tuotantolaitoksia.

Arvostettu kumppani

Teollisuustoimiala edustaa kehitystä. Tieteellinen tutkimus, uudet teknologiat ja geopoliittiset ja -taloudelliset muutokset avaavat mahdollisuuksia muutoshakuisille yrittäjille ja yrityksille. Ramboll osallistuu muutoksen edistämiseen arvostettuna kumppanina. Hyödynnämme uusimpia teknisiä ja tuotannollisia innovaatioita suunnitellessamme ja toteuttaessamme maailmanluokan teollisuuslaitoksia. Tavoitteemme ovat isoja; saavuttaa ja mielellään myös ylittää asiakkaidemme odotukset. 

Tekninen asiantuntemus – globaali ulottuvuus 

Meillä on syvällinen ymmärrys teollisuuslaitosten teknisestä suunnittelusta, rakentamis- ja hankintastrategioista ja myös säännellyistä toimintaympäristöistä. Maailmanlaajuisen toimintaverkostomme ansiosta pystymme yhdistämään kansainvälisen asiantuntemuksemme paikalliseen tietämykseen. Asiantuntijamme tekevät saumatonta yhteistyötä kehittääkseen toimivia, kustannustehokkaita ja turvallisia tehdasratkaisuja, jotka vastaavat prosessisuunnittelua ja toimintaa koskeviin vaatimuksiin. Vastaamme myös asiakkaan investointi- ja kestävän kehityksen tavoitteisiin sekä noudamme toimintaympäristön toteutuksessa asianmukaisia lupa- ja yhteensopivuusmenettelyjä.

Elinkaarisuunnittelua ja -konsultointia

Ympäristö- ja terveysasiantuntijamme tutustuvat ohjatusti kohteeseen määrittääkseen mahdolliset tuotannolliset riskit ja ympäristövaikutukset niin laitoksen elinkaaren alussa kuin elinkaaren aikana. Asiantuntijamme myös valvovat säännösten ja lakien noudattamista sekä suosivat työterveyttä ja -turvallisuutta edistäviä ratkaisuja hankkeessa. Koska tuotteet ja tuotanto kehittyvät, toimimme yhteistyössä asiakkaidemme kanssa kehittääksemme paitsi rakennuksia myös palvelujamme vastaamaan uusimpien tuotantoprosessien tarpeita. Olemme hankkeen koko elinkaaren mukana kulkeva kumppani, joka ymmärtää ja edistää osaltaan teollista kehitystä.

Toimialaan liittyvää neuvontaa ympäri maailmaa

Rambollilla on todennettavaa osaamista tuotantolaitosten suunnittelusta ja rakentamisesta teollisuusasiakkaillemme Suomen lisäksi myös Venäjällä, Itä- ja Etelä-Euroopassa, Kaakkois-Aasiassa ja Keski-Amerikassa. Toimimme teollisuushankkeissa eri rooleissa asiantuntijana, joka huolehtii tuotantopaikan valinnasta, tehtaan ja infrastruktuurin suunnittelusta, luvista, kustannusten hallinnasta, tarjousten tekemisestä, rakennusvalvonnasta, laitoksen käyttöön luovutuksesta ja -otosta.
 

Projektit

Havainnekuva Laanilan teollisuusalueelle Ouluun vuonna 2020 valmistuvasta biovoimalaitoksesta.

Laanilan biovoimalaitos

Laanilan teollisuusalueelle Ouluun nousee uusi sähköä ja kaukolämpöä tuottava biovoimalaitos vuonna 2020. Vastaamme hankkeessa työmaapäällikön tehtävistä sekä  rakennuttamisesta ja valvonnasta.

Sipoon logistiikkakeskus c) Lentokuva Vallas Oy

S-ryhmän Sipoon logistiikkakeskus

Kun S-ryhmä ryhtyi vuonna 2012 valmistelemaan Sipoon Bastukärriin jättimäistä päivittäistavaran logistiikkakeskustaan, Ramboll oli alusta lähtien mukana. Jättihanke valmistui huolellisesti suunniteltuna ja toteutettuna sovitussa aikataulussa ja laaditun budjetin mukaisesti. 

Finn-Power Oy:n kokoonpanotehdas

Seinäjoelle Roveksen yritysalueelle rakennettiin uusi Finn-Power Oy:n kokoonpanotehdas. Tehtaan suunnittelutyöt aloitettiin kesäkuussa 2017 ja koko laajuudessaan tilat saatiin käyttöön vuoden 2018 lopulla. Ramboll toimi hankkeen rakennuttajakonsulttina. Lisäksi toimimme hankesuunnitteluvaiheessa kustannuslaskijana sekä infra- ja rakennesuunnitteluasiantuntijana.

Näytä tämän palvelun kaikki projektit

Espoo, pääkonttori

Espoo, pääkonttori
PL 25, Itsehallintokuja 3
FI-02601 Espoo
Tel:020 755 611 - Fax 020 755 6201

Mail: info@ramboll.fi

Other sites

Other sites