Toimitilat ja toimistot

Palkkojen osuus liiketoiminnan kustannuksista on merkittävä, joten työntekijäkohtaisella tuottavuudella on merkityksensä. Rambollilla on monipuolinen kokemus työntekijöiden hyvinvointia ja työviihtyvyyttä lisäävien toimistotilojen suunnittelusta. 

Havainnekuva Ramboll Villagesta

Ota yhteyttä

Reijo Sandberg

Hankekehitysjohtaja, rakennetekniikka
P: +358 40 5703171

Toimistorakennuksen ilme ja toimivuus ovat kiinteä osa yrityksen identiteettiä. Henkilöstön tarpeisiin ja toiveisiin suunniteltujen, inspiroivien toimistoympäristöjen toteuttaminen on järkevä investointi myös liiketoiminnalle ja rakennusten omistajille, kuten kiinteistöyhtiöille.

Toimivan työympäristön suunnittelu

Myös liikerakennusten osalta lähestymistapamme on selkeä. Asetamme käyttäjien tarpeet etusijalle suunnittelemalla työpaikkoja, joissa on hyvä sisäilmasto, paljon auringonvaloa ja riittävästi tilaa ihmisten väliselle vuorovaikutukselle ja yhteistyölle. Suunnitteluosaamisemme mahdollistaa sekä taloudellisen tilankäytön että monitoiminnalliset tilat. Suunnitelmamme vastaavat toimistotilamarkkinoiden tarpeita ja kehittyvää rakennustekniikkaa. 

Optimoidut ja kaupallisesti kannattavat toimistorakennukset

Teemme asiakkaidemme hyödyksi laadukasta arkkitehtuuri-, rakenneteknistä- ja taloteknistäsuunnittelua. Yhdistämme työssämme edistyksellisten suunnittelu- ja tietomallinnustyökalujen käytön ja laajan teknisen asiantuntemuksemme. Integroitu toimintamalli varmistaa, että suunnittelemiemme toimistorakennusten kaikki toiminnallisuudet on mietitty. Esimerkkeinä ovat matalaenergiajärjestelmien käyttö tai vuokrattavan lattiapinta-alan maksimointi.

Parempi tehokkuus ja tuottavuus älykkään teknologian avulla 

Meillä on myös kokemusta älyteknologian (Smart Technology) käytöstä liikerakennuksissa energiatehokkuuden lisäämiseksi, kulujen vähentämiseksi ja työskentely-ympäristön parantamiseksi. Kuten älyvalaistus, jonka sävy muuttuu lämpimämmäksi tai kylmemmäksi vuorokaudenajan ja työn vaatimusten mukaan. Edelläkävijän ympäristöteknologialla on vaikutuksensa siihen, että rakennus täyttää kestävän kehityksen vaatimukset.

 

Referenssit

K-Kampus Kalasatama Kesko JKMM Arkkitehdit

Keskon uusi pääkonttori K-kampus

Vuonna 2019 valmistunut K-ryhmän uusi pääkonttori kokoaa yhteen yli 1700 pääkaupunkiseudun keskolaista Helsingin Kalasatamaan. Näyttävä julkisivu suurine lasipintoineen määrittää noin 50 000 bruttoneliön toimistotalokokonaisuutta.

Telia Helsinki Data Center

Tietoliikennepalveluita tarjoava Telia on rakentanut Helsinkiin Pohjoismaiden suurimman, kaikille yrityksille ja organisaatioille palveluja tarjoavan datakeskuksen. Ramboll on ollut hankkeessa laaja-alaisesti mukana, vastaten muun muassa rakennuttamisesta ja valvonnasta.  

Microsoft Flux startup-tila

Microsoft Flux startup-tila

Microsoft toteutti Helsingin keskustaan keväällä 2016 uudenlaisen startup-tilan, jonka tarkoituksena on auttaa nuoria yrityksiä inspiroivien tilojen ja toimintaa tukevien työkalujen avulla. Ramboll toimi hankkeessa rakennuttajakonsulttina sekä taloteknisenä suunnittelijana.

Microsoft Talon oleskelutilaa

Microsoftin pääkonttorihanke

Microsoftin pääkonttori muutti vuonna 2015 saman katon alle Microsoft Mobile Oy:n kanssa. Ramboll toimi toimitilaremontin rakennuttajana sekä rakenneteknisenä, ääniteknisenä ja akustiikka konsulttina. Microsoft on ollut jo pitkään työaika- ja toimitila-ajattelun edelläkävijä.

Kasarmikatu 21

Helsingin Kasarmikadulla on uudisrakennuksena toteutettu liikerakennus. Rambollaisten käsialaa on muun muassa hankkeen rakennesuunnittelu sekä kohteen teknisen due diligencen laadinta ja monitorointipalvelut.

Arkadiankatu © Tengbom

Arkadiankatu 4-6, toimistorakennus

Ramboll oli mukana Arkadiankadulla Helsingin ytimessä sijaitsevan toimisto- ja liikerakennuksen peruskorjauksessa. Vuonna 1977 suunniteltu talo peruskorjattiin kokonaan kahdessa eri vaiheessa. Ensimmäisessä vaiheessa Ramboll vastasi hankkeen LVIAJ-suunnittelusta. Toisessa vaiheessa vastasimme rakennuttamisesta ja valvonnasta sekä turvallisuuskoordinaattorin tehtävistä.

Auriga Business Center

Turun satama-alueella sijaitseva Linnankiinteistö sai uuden elämän peruskorjauksen ja käyttömuutosten jälkeen vuonna 2012. Siitä tuli nykyaikainen satama- ja merenkulun toimisto- ja toimitilakeskittymä toimittuaan sitä ennen tuotanto- ja varastorakennuksena vuodesta 1948 asti.

Technopolis ©L Arkkitehdit

Technopolis Ydinkeskusta

Technopoliksen Oulun keskustassa sijaitsevan kampuksen laajennus valmistui alkuvuodesta 2020. Uudisrakennus lähes tuplasi toimitilojen määrän korttelissa.

Näytä tämän palvelun kaikki projektit

Espoo, pääkonttori

Espoo, pääkonttori
PL 25, Itsehallintokuja 3
FI-02601 Espoo
Tel:020 755 611 - Fax 020 755 6201

Mail: info@ramboll.fi

Other sites

Other sites