Urheilu- ja tapahtumapaikat

Urheilu- ja ajanvietepaikkoihin liittyvä tuottojen maksimointitarve on muuttanut niiden suunnittelua merkittävästi. Tänä päivänä esimerkiksi urheilupaikkojen on sovelluttava myös muihin tapahtumiin ja aktiviteetteihin niiden ensisijaisen käyttötarkoituksen lisäksi.

Ramboll vastasi Seinäjoen stadionin rakennuttamisesta sekä infra- ja rakennesuunnittelusta.

Ota yhteyttä

Reijo Sandberg

Hankekehitysjohtaja, rakennetekniikka
P: +358 40 5703171

Rambollilla on kokemusta erilaisten tapahtumapaikkojen, kuten areenoiden, stadionien ja urheiluhallien, suunnittelusta. Yhdistämällä asiantuntemuksemme ja intomme luovuudeksi, voimme auttaa asiakastamme toteuttamaan isojakin visioita.

Suunnannäyttäjä

Kuten tapahtumien tuottajat hyödyntävät digitalisaatiota käyttäjäkokemuksen kehittämisessä, Ramboll hyödyntää edelläkävijän otteella digitalisaatiota suunnittelussa ja rakennusten mallintamisessa. Merkittävien urheilu-, vapaa-aika- ja ajanvietepaikkojen toteuttaminen kestää vuosia suunnittelusta valmistumiseen. Siksi kaikki hankeaikaa lyhentävät ratkaisut tuovat etuja.

Käytämme suunnittelua nopeuttavia digitaalisia työkaluja yhteistyössämme arkkitehtien kanssa. Näin pystymme nopeasti luomaan vaihtoehtoja, analysoimaan ja kehittämään teknisiä ratkaisuja. Haastamalla, toistamalla ja kerätyn tiedon avulla suunnittelemme kohteet, jossa yhdistyvät tavoitteet parhaalla mahdollisella tavalla.  

Lisäarvoa hankkeen kaikkiin vaiheisiin

Tiedostamme urheilu- ja tapahtumamarkkinoiden kasvaneet vaatimukset: asiakaskokemusta on kehitettävä ja tuottavuutta nostettava laadullisesti parempien rakennusten avulla. Hyödynnämme työpajatyöskentelyä ja osallistamme asiakkaan suunnitteluprosessiin. Näin voimme yhdessä reaaliaikaisesti vertailla vaihtoehtoja. Päätöksentekoa helpottaa hankkeen simulointi kannattavuuden, idean, hinnan ja suunnitelmien osalta heti projektin alussa. Investointi- ja säästökohteet on helpompi päättää tietoon perustuen. 

Teemme yhteistyötä maailman johtavien signature-arkkitehtien kanssa merkittävissä maamerkkimäisissä kohteissa. Asiakkaamme hyötyvät hanketta varten kootuista dynaamisista, osaavista tiimeistä. Voimme varmuudella sanoa, että pystymme tarjoamaan asiakkaillemme toimivan palvelukonseptin hankkeen alusta valmistumiseen asti. 

Innovatiivisuus ratkoo tekniset haasteet

Urheilu- ja tapahtumapaikat toimivat tänä päivänä yhä enemmän kaupunkeja elävöittävinä tekijöinä. Osana innovatiivisia ratkaisujamme luomme kehittämisstrategioita, jotka tuovat urheilu- ja tapahtumapaikat lähemmäksi kaupunkilaisia lisäten niiden jokapäiväistä käyttöä ja liittäen ne osaksi keskustojen sykettä.  

Työskentelemme joustavasti eri toimialojen kanssa teknisesti monimutkaisissa, taloudellisesti ja aikataulullisesti haastavissa projekteissa. Tavoitteemme on tuottaa hankkeelle suunnittelun kautta laadullista arvoa sekä luoda innovatiivisia ratkaisuja. Esimerkiksi toteuttamamme älykkäät energiaratkaisut optimoivat kulutusta ja vähentävät käyttökustannuksia. Samalla investoinnin kannattavuus paranee.

 

Referenssit

Tampereen Kansi ja Areena

Tampereen ratapihan päälle rakennettava Kansi ja Areena yhdistää samaan rakennuskompleksiin asuntoja, hotellin, mittavan jääkiekkoareenan ja avaria tiloja kulttuuri- sekä messutapahtumille. SRV Rakennus Oy:n jättihanke on erittäin vaativa sekä suunnittelun että toteutuksen näkökulmasta.

Oma SP stadion

OmaSP Stadion

Vuonna 2016 avattiin Seinäjoella Suomen ensimmäinen täysin katettu jalkapallostadion. OmaSP stadioniksi nimetty areena toimii paikallisen jalkapalloseura SJK:n kotipaikkana. Ramboll vastasi hankkeen rakennesuunnittelusta, aluesuunnittelusta ja rakennuttajakonsultin sekä kustannuslaskennan tehtävistä.

Orimattilan urheiluopisto ©Arkkitehtitoimisto arkMILL

Orimattilan urheilutalo

Orimattilan uusi urheilutalo on kaupungin suurin hanke pariin kymmeneen vuoteen. Ramboll oli mukana hankkeen ensimmäisessä vaiheessa, ja vastasi projektin rakennuttamisesta ja valvonnasta. Lisäksi toimimme hankkeessa P1-asiantuntijana.

Näytä tämän palvelun kaikki projektit

Espoo, pääkonttori

Espoo, pääkonttori
PL 25, Itsehallintokuja 3
FI-02601 Espoo
Tel:020 755 611 - Fax 020 755 6201

Mail: info@ramboll.fi

Other sites

Other sites