Huippuosaamisesi innovaatioiden taustalla

Avoimet hakemukset
Kekseliäisyyden avulla voimme ratkoa yhteiskuntaamme kohdistuvia suuria haasteita, kuten saastuminen, ruuhkat, jätteiden syntyminen, luonnonvarojen niukkuus ja ilmastonmuutos. 

Siksi suhtaudumme innovaatioihin tosissamme. Tavoitteenamme on olla johtava toimija alallamme näyttämällä tietä toimialaamme eteenpäin vievien ratkaisujen avulla. 

Saavuttaaksemme tavoitteemme tutkimme ja vertailemme uusia konsepteja, menetelmiä ja teknologioita. Arvioimme niiden tuottamaa lisäarvoa asiakkaillemme ja hankkeisiin. 

Käytämme esimerkiksi rakennushankkeissa edistyksellistä 3D-tietomallinnusta, joka tehostaa suunnittelua säästäen aikaa ja rahaa. Olemme edelläkävijä Green BIM (Building Information Modelling) -tietomallinuksen käytössä kestävän kehityksen mukaisten rakennusten suunnittelussa. 

Viemme eteenpäin Digital Twin -ratkaisuja, eli huomisen teknologiaa, joka tuottaa digitaalisen kaksosen vaikka rakennuksesta. Keräämällä ja analysoimalla dataa eri lähteistä rakennuksen teknisiä ratkaisuja, käyttömukavuutta ja käyttäjien kokemuksia voidaan seurata ennakoiden ja koko rakennuksen elinkaaren ajalta. 

Innovaatioiden toteuttaminen on arkeamme 

Rambollin 17 000 asiantuntijassa on mittava määrä erikoisosaamista ja asiantuntijoiden tuottamaa näkemyksellisyyttä.   

Hyödyntääksemme asiantuntijoidemme osaamispoolia käynnistimme vuonna 2018 kattavan innovaatio-ohjelman. Rambollin Innovation Accelerator -ohjelma helpottaa uusien ideoiden syntymistä ja innovaatioiden kehittämistä kohti asiakkaillemme tuotettavaa lisäarvoa.  276 työntekijäämme tuottivat omat ideansa, ja 70 osanottajaa 16 maasta valittiin kehittämään ideoitaan eteenpäin. Kun ideoita oli muokattu yhdessä, tiimit saivat mahdollisuuden esitellä ideansa myyntipuheen muodossa tavoitteena lanseeraus tuotteiksi tai palveluksi asti. Suomessa edistämme digitaalisia innovaatioita myös Shark Tank -ohjelman kautta. 

Kehittäminen, uudistuminen ja rohkeus mennä uusille alueille ovat luontevia lähestymistapoja yrityksemme kaikilla toimialoilla. Työskentely yli liiketoimintarajojen tuottaa asiakkaillemme hyötyä kokonaisvaltaisen lähestymisen kautta. Työympäristössämme joukkueen jokaisen jäsenen intohimo ja asiantuntemus ratkaisevat huomisen haasteita.