Rauno Laatikainen, Projektipäällikkö, Electrical Engineering

Katso avoimet työpaikat

Rauno Laatikainen

Projektin johtaja, sähkösuunnittelu

T: +358 400604670

Työnkuvani

Olen kaupallisen rakentamisen erikoismies, olen saanut olla mukana Suomen suurimpien kauppakeskusten sähkösuunnittelussa. Ohjaan suunnittelua tiiviisti mukana operatiivisessa toiminnassa niin, että työ sujuu suunnittelijoiden ja asiakkaiden kannalta mielekkäästi ja siten, että taloudelliset tavoitteet saavutetaan. Tehtäviini kuuluvat seuranta raportointeineen, resurssointi sekä muutos- ja lisätöiden hallinta.

Palasista projektiksi

Työpäiväni aloitan tarkistamalla suunnitteluryhmän päivän työt. Lähes päivittäin tulee eteen tilanteita, joihin pitää reagoida nopeasti. Viestintää tarvitaan paljon. On oltava kiinnostunut asiakkaasta, loppukäyttäjästä ja rakennuttajasta sekä tunnettava suunnittelijakollegoiden osuudet, kuten arkkitehti-, rakenne-, valaistus- ja LVI- suunnitelmat. Lähtötiedot kerätään palasina eri tahoilta, mikä on joskus melkoinen mylly. Yhdessä tekeminen palkitsee: on mukava ajaa valmiin kohteen ohi ja todeta olleensa mukana monessa.

Nautin uuden oppimisesta ja erityisesti ilahdun suunnittelijoiden tapaamisesta kasvokkain, hymyistä ja huumorista.

Sähköalan olen aina tuntenut omakseni ja olen kiinnostunut tekniikasta. Ala on yhteiskunnallisesti tärkeä, sähköä tarvitaan nykyään kaikkeen ja olisimme kivikaudella ilman sitä. Olen valmistunut sähköinsinööriksi vuonna 1981 ja aloitin urani sähköurakoinnin parissa. Pian huomasin sähkösuunnittelun sopivan minulle paremmin ja olenkin tehnyt työurani suunnitteluyrityksissä. Perustimme oman toimiston vuonna 1992, josta siirryin yrityskaupan myötä Rambollille vuonna 2015.

Pehmeä lasku eläkkeelle

Rambolliin työpaikkana olen ollut tyytyväinen; tukiverkosto on hyvä ja arvot kohdallaan. Kestävä kehitys on keskeinen arvo, ja se huomioidaan suunnittelussa ja tarjouksissamme.

Mahdollisuus tehdä työtä on minulle hyvin tärkeää ja olen aina ollut tunnollinen. Olen harkinnut työskentelyn jatkamista vielä eläkkeelläkin, laakereilla lepääminen ei ole minun juttuni. Haluan kokea itseni tarpeelliseksi ja pehmeä lasku eläkkeelle tarjoaisi mahdollisuuden paitsi hyödyntää pitkää kokemustani alalta, myös lisäaikaa etsiä elämään uutta sisältöä aktiivisten työvuosien jälkeen.