Reetta Keisanen, projektipäällikkö, Sustainable Mobility

Katso avoimet työpaikat

Reetta Keisanen

Projektipäällikkö, pyöräliikenne ja kestävä liikkuminen

T: +358 50 3460522

Työnkuvani

Johdan pyöräliikenteeseen liittyviä kestävän liikkumisen projekteja, kuten kuntien kehittämisohjelmia ja verkkosuunnitelmia. Olennainen osa työtäni ovat pyöräliikenteen strategiat sekä pyöräreittien ja siihen liittyvän infrastruktuurin, kuten pyöräpysäköinnin suunnittelu. Pyöräliikenteeseen panostetaan monessa isossa kaupungissa niin Suomessa kuin maailmalla.

Työtä kansanterveyden eteen

Tanska on pyöräilyn edelläkävijämaa, ja tanskalaistaustaisena yrityksenä Rambollilla työskentelee iso tiimi pyöräliikenteen kehittämisessä. Työni on kiinnostavaa, motivoivaa ja kansainvälistä. Muista maista saa apuja ja ideoita, ja yhteistyöhön kannustetaan.

Tulin Rambollille Helsingin kaupungin liikennesuunnittelusta, jossa toimin pyöräilykoordinaattorina. Opiskelin suunnittelumaantiedettä Helsingin yliopistossa ja kesätöissä YTV:llä heräsi kiinnostus liikennesuunnitteluun, joka tarkentui myöhemmin pyöräliikenteen kehittämiseen. Kestävä kehitys on minulle tärkeää, ja pyöräliikenteellä voidaan vaikuttaa moneen, kuten vähentää ilmansaasteita ja edistää terveyttä. Liikunnallisena ihmisenä se on minulle merkityksellistä. Uskon, että liike on lääke, ja nyt saan työssäni lääkitä ihmisiä jatkuvasti!

Työ joustaa Helsingistä Kolariin

Rambollilla on dynaamiset, mutta järjestelmälliset toimintatavat. Voin luottaa siihen, että kollega hoitaa osuutensa ajallaan. Smart Mobility -osastollamme suunnitellaan pyöräliikenteen lisäksi myös jalankulkua ja joukkoliikennettä sekä digitaalisia palveluita liikenteen tueksi.

Asuin jo ennen koronaa osittain Kolarissa Ylläksellä, mutta etätyöhön siirtymisen myötä muutin sinne pysyvästi. Käyn pääkaupunkiseudulla työmatkoilla, mutta kotona ollessani voin nauttia laskettelusta ja tunturimaisemista. Ylipäätään vapaa-aika ja työ ovat hyvin yhteensovitettavissa, sillä projektityössä voin vaikuttaa aikatauluihin myös itse.

Panostukset pyöräliikenteeseen kasvavat

Rambollin arvot ovat linjassa omieni kanssa. Itselleni korostuu erityisesti erilaisuuden kunnioitus ja tasa-arvo. Myös työn ilo ja innostus ovat minulle tärkeitä.
Liikennesuunnittelussa tarvitaan rohkeita avauksia. Muun muassa sähkö- ja kuormapyöräilyn kasvu lisää vaatimustasoa koko liikenneinfralle. Pyöräiltävät matkat pitenevät, joten reittien on oltava jatkuvia ja yhtenäisiä. Ilokseni näen, että yhä useammat kunnat Suomessakin haluavat panostaa pyöräliikenteen kehittämiseen.