Rekrytointiprosessi

Katso avoimet työpaikat
Urasivuillamme voit tutustua tarkemmin sinua kiinnostaviin liiketoiminta-alueisiin. Ota rohkeasti yhteyttä työpaikkailmoituksessa mainittuun yhteyshenkilöön, mikäli haluat tarkempia tietoja avoimesta paikasta. Rekrytointiprosessimme vaihtelee työtehtävästä ja sijainnista riippuen. 

Panosta hakemukseesi 

Haemme avoimiin tehtäviin osaavia ja motivoituneita tekijöitä. Saamme pelkästään Suomessa vuosittain satoja pyydettyjä ja avoimia hakemuksia – mikä kertoo siitä, että Rambollia arvostetaan työnantajana. Jotta hakemuksesi erottuu edukseen, tee siitä mielenkiintoinen ja osaamistasi edustava. Hakemuksesi on ensimmäinen askel kohti työhaastattelua ja sinua kiinnostavaa tehtävää.

Kerro hakemuksessasi osaamisestasi ja persoonastasi; kuka ja millainen olet? Muista tuoda esille myös motivaatiotasi; miksi haet kyseistä avointa työpaikkaa? Liitä hakemuksesi mukaan ajantasainen ansioluettelo (CV), joka kuvailee yksityiskohtaisemmin ammattitaitoasi, työkokemustasi ja saavutuksiasi työssäsi, tai uraa aloittavana koulutustasi, harjoittelupaikkojasi ja kiinnostustasi kyseistä tehtävää kohtaan.  

Kun olet lähettänyt hakemuksesi sähköisenä lomakkeena, rekrytoijamme arvioivat osaamisesi ja kokemuksesi avoimen tehtävän edellytysten mukaisesti. Rekrytointiprosessin edetessä osaltasi sinuun otetaan yhteyttä. Näin voit sopia esimerkiksi puhelin- tai videohaastattelun ajankohdan ja henkilökohtaisen tapaamisen.  

Haastattelut 

Ensimmäisessä haastattelussa tapaat rekrytoivan esimiehen, jonka tiimiin etsimme uutta osaajaa. Tapaamisessa saat lisätietoja Rambollista ja avoimesta työtehtävästä – lisäksi haluamme tietenkin tutustua sinuun tarkemmin. Prosessin edetessä saatat tavata myös henkilöstöhallinnon edustajan ja/tai tiimin muita jäseniä. Soveltuvuusarviot ovat osa rekrytointiprosessiamme tietyissä tehtävissä.  

Kymmenen vinkkiä hakiessasi työpaikkaa Rambollilta

01 Lue tehtäväkuvaus huolellisesti 

Näytä hakemuksessasi, että olet ymmärtänyt avoimen tehtävän sisällön ja odotukset sinua kohtaan.  

02 Kerro kokemuksestasi 

Kun olet aloittamassa työuraasi, kerro opinnoistasi, harjoittelu- ja työpaikoista sekä hankkeista, jotka hyödyttävät menestymistäsi avoimessa tehtävässä. Kokeneena ammattilaisena osaat tuoda esille ammattitaitojasi ja työkokemustasi, joista on hyötyä tehtävän ja työnkuvan kannalta. 

03 Perustele, miksi sovimme suunnitelmiisi 

Avaa meille, miksi tehtävä kiinnostaa sinua ja miten sovellut avoimeen tehtävään. 

04 Anna motivaatiosi näkyä 

Motivaatiosi näkyy parhaiten, kun kerrot miksi haluat työskennellä Rambollilla ja mitä tuot mukanasi työyhteisöömme. 

05 Tuo esille arvosi 

Mikä sinulle on tärkeää työelämässä, jaa se kanssamme.  

06 Esittele itsesi meille 

Anna persoonallisuutesi näkyä, sillä toimimme ihmislähtöisesti.  

07 Kirjoita CV, joka helpottaa yhteydenottoa
 

Muistathan, että ansioluettelossasi on oltava henkilökohtaiset yhteystietosi (täydellinen nimi, osoite, puhelinnumero, sähköposti jne), koulutustiedot, työkokemuksesi ja siihen liittyvät vastuualueet kuvailtuna. Voit lisätä halutessasi ansioluettelosi loppuun harrastuksia tai vapaa-ajantoimintaasi.  

08 Muuta huomioon otettavaa 

Kuulemme mielellämme myös mahdollisista kansainvälisistä harjoittelu- tai työkokemuksistasi, tai esimerkiksi toiminnastasi opiskelijajärjestöissä tai vapaaehtoistyössä.  

09 Kohdista hakemuksesi 

Kohdista hakemuksesi avoimeen tehtävään ja esitä osaamisesi enintään kahden sivun verran. 

10 Näytä järjestelmällisyytesi 

Järjestä tietosi ansioluetteloon ja hakemukseen selkeästi sekä ymmärrettävästi. 

Katso avoimet työpaikat tästä. 

Avoimet hakemukset 

Voit jättää myös avoimen hakemuksesi. Otamme sinuun yhteyttä, jos meillä avautuu taustaasi sopivia tehtäviä.