Filipe Ângelo, Chief Consultant

Katso avoimet työpaikat

Filipe Ângelo

Senior Chief Consultant

T: +45 5161 7051

Työnkuvani

Rambollin merituulivoimadivisioonan pääkonsulttina vastaan hankkeista asiakkaiden kanssa kaikkialta maailmasta ja esittelen heille kestäviä, teknisesti järkeviä ja kustannustehokkaita ratkaisuja.

Laaja-alaista asiantuntemusta

Kun muutin Portugalista Tanskaan, tiesin, että elämäni muuttuu. Ymmärsin, että luvassa olisi tuulta, sateita ja lunta, ja tarvitsisin ylimääräisen vaatekerroksen selviytyäkseni. Mutta saisin myös työskennellä yhdessä merituulivoiman johtavista maista ja erityisesti tuulivoimaloiden offshore-perustuksien parissa.

Kun merituulivoimaloita suunnitellaan, on huomioitava monia eri parametreja, kuten tuuli, aallot, geotekniset profiilit, saavutettavuus ja turvallisuus. Parhaan ratkaisun saavuttamiseksi hankkeessa on oltava mukana useita erityisaloja. 

Ilmastonmuutoksen hallinta

Se prosessi, kun näkee piirrosluonnoksensa muuttuvan todelliseksi rakennelmaksi, on aina yhtä kiehtovaa. Otetaan nyt vaikka merituulivoimaloiden perustukset - ne ovat joskus olla korkeampia kuin vaikkapa Big Ben. Ja asennetaan vielä turbiini huipulle, niin ne voivat olla korkeampia kuin Eiffel-torni!

Uskon, että jokainen innostuu kyllä jostakin, olitpa insinööri tai et. Minulle on palkitsevaa tietää, että teen pitkällä aikavälillä jotain suurta ympäristön ja yhteiskunnan puolesta. Emme ehkä näe vaikutuksia vielä, mutta uskon, että teoillamme on merkitystä esimerkiksi ilmastonmuutoksen hallinnassa. Yksi unelmistani olisi elää niin pitkään, että näen yhteiskunnan toimivan puhtaasti uusiutuvilla energialähteillä. Se vasta olisi jotakin!