Augustin Ceillier, Suunnitteluinsinööri ja -arkkitehti & Computational design specialist

Katso avoimet työpaikat

Augustin Ceillier

Suunnittelija, siltasuunnittelu

M: +358 44 9896 829

Työnkuvani

Suunnittelen silta- ja erikoisrakenteita. Olen koulutukseltani sekä insinööri että arkkitehti, joten toimin sujuvasti linkkinä eri alojen asiantuntijoiden välillä. Työpäivääni sisältyy teknistä suunnittelua ja digitaalista mallintamista, ongelmanratkaisua, suunnittelupalavereita ja työkaverien auttamista – paljon tiimityötä, josta erityisesti pidän. Vuorovaikutus on kehittävää, ja viihdyn kollegoiden kanssa.

Intohimo rakentaa yhteiskuntaa

Nautin, kun haastavaan ongelmaan löytyy ratkaisu tai suunnitelma alkaa pitkän miettimisen jälkeen toimia. Työni hyviä puolia ovat uusiin suunnittelu- tai rakennustekniikoihin sekä kiinnostaviin sovelluksiin tutustuminen ja vinkkien jakaminen myös toisille. Parasta on työn flow, uppoudun tekemiseen musiikin avulla.

Sillat ovat maailman vanhimpia rakennustyyppejä. Olen ylpeä siitä, että työstäni jää konkreettinen kädenjälki ja olen mukana rakentamassa yhteiskuntaa. Työni on minulle todellinen intohimo!

Erikoishankkeet vetävät puoleensa

Valmistuin Ranskassa DI:ksi 2014 ja arkkitehdiksi 2016, jonka jälkeen muutin Suomeen ja Rambollille töihin. Uravalintani oli itsestään selvä, rakentaminen on kiinnostanut aina, arkkitehtuuri jatkuvasti enemmän. Työssäni hyödyn molempien osa-alueiden tuntemuksesta ja pystyn joustavasti toimimaan eri alojen asiantuntijoiden kanssa myös kansainvälisesti ja haastavissa olosuhteissa. Olen työskennellyt muun muassa Singaporessa ja Unkarissa ja ollut taiteilijan kanssa suunnittelemassa Espoon Vaakunatorin taideteosta. Nautin erikoisista ja ainutlaatuisista hankkeista, etenkin muotojen parissa.

Työpaikkani on viihtyisä ja myönteinen. Ramboll elää arvojensa mukaan. Työn ja vapaa-ajan tasapainoa kunnioitetaan, henkilöstön hyvinvointi näkyy. Itselleni tärkeät arvot ovat suoraselkäisyys ja se, että aina pyritään parhaaseen lopputulokseen.

Upeaa olla mukana alan digiloikassa

Digitaalisuus on työni ydin. Mallintamalla (3D, FEM, BIM) voi automatisoida suunnittelua paljon, jolloin työ tehostuu, suunnitelmat paranevat ja tietovarantomme tulevia projekteja varten kasvaa. Rakennusalan digitalisaatio ja mallintaminen tulevat kehittymään tulevina vuosina merkittävästi ja on kiinnostavaa olla siinä mukana.
Kestävä kehitys edellyttää meiltä tarkkaa ja kokonaisvaltaista, sekä tekniikan mahdollisuudet että ympäristön huomioivaa otetta, sillä kohteidemme elinkaari on pitkä. Kestävyydellä on suuri ympäristövaikutus, joten siksi sitä kannattaa painottaa rakennesuunnittelussa.