Johanna Silventoinen, harjoittelija, katu- ja kunnallistekniikka

Katso avoimet työpaikat

Johanna Silventoinen

Harjoittelija, katu- ja kunnallistekniikka

T: +358 40 7161442

Työnkuvani

Opiskelen rakennus- ja yhdyskuntatekniikan insinööriksi ja olen ollut Rambollilla töissä opintojen ohessa 2,5 vuotta. Alavalintani oli luonnollinen, sillä matemaattiset aineet kiinnostavat minua. Lisäksi aktiivinen uintiharrastukseni oli helpompi yhdistää lukioon kuin ammattikouluun. Olen tyytyväinen alaan ja työhöni, sekä Rambolliin yrityksenä. Minua on kannustettu suorittamaan opinnot loppuun ennen täysipäiväistä työntekoa.

Käden jälki pinnalla ja pinnan alla

Teen katu- ja kunnallistekniikan saneerauksia sekä uusien katujen ja kevyenliikenteen väylien suunnittelua Lappeenrannan ja Imatran alueilla. Suunnittelen nykytilasta maastomallin, jonka avulla mallinnetaan tulevaa: mitä pitää uusia, lisätä tai siirtää esimerkiksi vesiputkistossa tai mitä tehdään samoin ja samaan mittaan kuin aiemmat, kuten kaistat, reunakivet ja katuleveydet.

Infra-alassa on paljon opittavaa, ja se motivoi. On palkitsevaa, kun pitkän projektin päätteeksi näkee kohteen valmiina. Tosin vesisuunnittelussa lopputulos jää näkymättömiin maan pinnan alle: kaverini ihmettelevät joskus työtäni ja sitä, että joku ne putkistotkin suunnittelee.

Täällä saan kasvaa ja kehittyä

Harjoittelijana minut on otettu heti tasaveroisena mukaan porukkaan. Työ tehdään tiiminä, mutta oman vastuualueensa jokainen hoitaa itsenäisesti. Apua saa tarvittaessa, ja joka päivä oppii uutta. Olen saanut tehdä oikeita projekteja ja ottaa vastuuta. Ramboll on hyvä paikka kasvaa ja kehittyä.

Työni kautta voin vaikuttaa ilmastoasioihin ja suunnitella kohteet kestävän kehityksen kannalta. Materiaalivalinnoilla ja materiaalitehokkuutta kasvattamalla on mahdollista vähentää ympäristön kuormitusta, ja tästä aion oppia lisää. Opinnäytetyössäni tutkin automaatiotyökaluja, joita Ramboll kehittää suunnittelun tehostamiseksi
.
Rambollin arvot ovat samantyyppiset kuin omani. Ilmasto, rehellisyys, välittäminen – työntekijöistä on pidettävä huolta. Joustavuus työ- ja vapaa-ajan suunnittelussa on tärkeää: harrastan liikuntaa, kuten crossfitiä ja hiihtoa, aiemmin uin kilpaa 13 vuotta. Välillä tehdään töitä enemmän, välillä liukuva työaika helpottaa asioiden hoitamista ja antaa hallinnan tunnetta elämään.