John Berglund, siltasuunnittelija

Katso avoimet työpaikat

John Berglund

Nuorempi suunnittelija, sillat

T: +358 40 6280036

Työnkuvani

Työskentelen siltojen ylläpitoyksikössä. Pääasiassa työni on suunnittelutehtäviä toimistolla ja kunnostustarkastusten tekemistä maastossa. Tarkastuksissa teemme monenlaisia tutkimuksia ja otamme esimerkiksi silloista näytteitä.

Ei onneksi pelkkää toimistossa istumista

Olen työskennellyt Rambollissa vähän yli vuoden. Aikaisemmin olin nuorempana työnjohtajana YIT:n tienhoitourakassa Tampereen alueella. YIT:ltä olen siirtynyt Rambollille nykyisiin tehtäviini. 

Pidän todella paljon siitä, että pääsen maastoon, eikä koko työ ole pelkkää toimistossa istumista. Tässä yhdistyvät sekä käsillä työskentely että ajatustyö. Osaamisen monipuolisuus on avuksi, sillä kentällä vaaditaan käytännön taitoja. Sahailemme esimerkiksi siltojen betonista näytteitä. Siltojen lisäksi käymme tarkastamassa muun muassa vesitorneja ja teollisuuslaitoksia. Koen, että työni on merkityksellistä. Siitä mitä teen ja mitä teemme Rambollissa on hyötyä monille.

Työn oppiminen ei tapahdu päivässä 

Opiskelin yhdyskuntatekniikkaa, joten minulla oli käsitys siitä, miten sillat toimivat liikennejärjestelmän osana. Olen työskennellyt siltatyömailla harjoittelijana ja työnjohtajana ja tehnyt muutamia satoja tarkastuksia silloille.

Haasteita tulee vastaan silti edelleen. En tiedä, miten kuvailisin sitä lyhyttä ymmärtämättömyyden hetkeä, joka tulee ennen kuin oppii uutta. Suunnittelutyön oppiminen ja rakenteellisen toiminnan ymmärtäminen vie aikansa. Se ei tapahdu päivässä. Kollegoilla on paljon osaamista, ja he opettavat tarvittaessa lisää. Työkaverit ovat loistavia.

Työajat joustavat, mikä helpottaa työn ja muun arjen yhteensovittamista. Rambollissa on eteenpäin menevä meininki. Käytössä on modernit tutkimusmenetelmät ja uusimmat härvelit. Ehkä edelläkävijä on hyvä adjektiivi kuvaamaan työpaikkaani.