Whistleblower

Olemme sitoutuneet yritystoiminnassamme toimimaan vastuullisesti ja rehellisesti ja haluamme ylläpitää ja suojella hyvää mainettamme. Jokainen epäeettisestä tai sääntöjenvastaisesta epäilystä tehty ilmoitus on arvokas, koska ilmoitukset auttavat meitä välttämään taloudelliset menetykset ja maineemme vaarantumisen.

Rambollin Whistleblower -järjestelmän kautta työntekijät, yhteistyökumppanit ja muut tahot voivat ilmoittaa huolenaiheen tai epäilyksen, joka liittyy Rambollin arvoihin, sitoumuksiin, mihin tahansa yhtiön ohjeistuksiin, menettelyohjeistuksiin tai lainvastaiseen toimintaan.

Luo turvapostitili

Ilmoitusten kattava tutkiminen edellyttää usein sitä, että tutkinnan kohteesta voi saada lisätietoja ilmoittajalta. Siksi käytettävissäsi on mahdollisuus luoda turvapostitili, jonka voit luoda myös anonyymisti. Turvapostitili on ilmoituskohtainen ilmoittamaasi yksittäistä asiaa koskeva tili, jonka avulla kommunikaatio on turvallista ja luottamuksellista. Voimme ottaa tiliisi yhteyttä lisätietojen pyytämiseksi sekä ilmoittaaksemme sinulle siitä, kun asian tutkinta saatetaan päätökseen. 

Huomaa, että turvapostitilisi on aina ilmoituskohtainen. Kun ilmoittamasi tapaus on saatu tutkittua ja tutkinta saatettu päätökseen, myös turvapostitili suljetaan, etkä enää pääse kirjautumaan sille. 


Mitä voin ilmoittaa?

Pyydämme ilmoittamaan kaikki epäeettistä tai sääntöjenvastaista toimintaa koskevat huolenaiheet. Nämä voivat esim. liittyä vakaviin Rambollin sitoumuksien tai ohjeistuksien rikkomuksiin, lainvastaiseen tai vahingoittavaan menettelyyn tai muuhun laittomaksi katsottavaan toimintaan. 

Työntekijää ei ojenneta, rankaista tai syrjitä, jos työntekijä vilpittömässä mielessä ilmoittaa perustellun huolenaiheen tai epäilyksen, joka liittyy Rambollin sitoumuksiin tai epäiltyyn lainvastaisuuteen.

Whistleblower -järjestelmää ei ole tarkoitettu kaupallisiin kyselyihin, työhakuun tai muihin yleisluontoisiin tiedusteluihin. Pyydämme näissä tapauksissa ottamaan yhteyttä asianomaiseen liiketoiminnan toimialaan tai Ura –sivujemme avoimia työpaikkoja koskevaan hakukanavaan.

Huolenaiheet, jotka liittyvät työsuhteen ehtoihin tai paikalliseen työpaikkaan, tulisi aina käsitellä paikallisesti. Tällaisia voivat olla palkanmaksuun ja -etuuksiin liittyvät asiat, mahdolliset työpaikan ristiriitatilanteet tai kurinpitotoimenpiteet. Jos kyseessä on poikkeuksellisen vakava asia, jota ei voi ilmoittaa normaalia raportointilinjaa pitkin, on Whistleblower -järjestelmä käytettävissäsi. 

Huomioithan, että Whistleblower -järjestelmää ei tule käyttää perättömien syytösten eikä tahallisten väärien ilmiantojen tekemiseen. 

Luottamuksellisuus

Kaikki Whistleblower -järjestelmän ilmoitukset ovat anonyymejä ja luottamuksellisia, ellet nimenomaisesti halua tehdä ilmoitusta nimelläsi; järjestelmään tehtyjä ilmoituksia ei voida jäljittää  niiden tekijään.
 
Pyydämme sinua kuitenkin välittämään ilmoittamisen yhteydessä niin paljon tietoa huolenaiheesta kuin mahdollista, jotta tapauksen tutkiminen helpottuisi, sekä ilmoittamaan nimesi tilanteissa, jossa koet sen mielekkääksi. Ramboll vakuuttaa, että kaikki ilmoitukset otetaan vakavasti ja niitä käsittelevät vain Group Ethics & Compliance -organisaatio ja puolueeton kolmas taho.  Tutustu tarkemmin Whistleblower -järjestelmän tietosuojaselosteeseen (englanniksi).

Tee Whistleblower -ilmoitus 

Espoo, pääkonttori

Espoo, pääkonttori
PL 25, Itsehallintokuja 3
FI-02601 Espoo
Tel:020 755 611 - Fax 020 755 6201

Mail: info@ramboll.fi

Other sites

Other sites